Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Απογοητευτική η στάση της Ευρώπης απέναντι στο αποτυχημένο πραξικόπημα

Τουρκία: Απογοητευτική η στάση της Ευρώπης απέναντι στο αποτυχημένο πραξικόπημα
«Αντί να καταδικάζει απερίφραστα το πραξικόπημα, η Ευρώπη επέλεξε να επιτεθεί στους ηγέτες της Τουρκίας, για τις συλλήψεις των πραξικοπηματιών»
Την απογοήτευσή του, απέναντι στη στάση που κράτησε η Ευρώπη απέναντι στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, εξέφρασε για ακόμα μία φορά ο προεδρικό εκπρόσωπος της Τουρκίας, Ibrahim Kalin, μέσω άρθρου του που δημοσιεύθηκε στην Politico με τίτλο, «Βρυξέλλες, έχετε πρόβλημα».
Συγκεκριμένα, ο τούρκος προεδρικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι από τότε που έλαβε χώρα το αποτυχημένο πραξικόπημα, ούτε ένας επικεφαλής των ευρωπαϊκών χωρών δεν έχει επισκεφθεί την Τουρκία, ώστε να εκφράσει τη στήριξή του απέναντι στην κυβέρνηση και το λαό της χώρας.
«Η ΕΕ παρουσιάζεται ως ένας προστάτης της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δικαιοσύνης, ωστόσο η αδύναμη αντίδρασή της στην πιο σοβαρή επίθεση απέναντι στη δημοκρατίας μίας υποψήφιας χώρας (για ένταξη) ήταν απογοητευτική», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Kalin.
Ωστόσο, ο Kalin διευκρίνησε ότι υπήρξε μία εξαίρεση στην εν λόγω περίπτωση, αυτή του πρωθυπουργού της Σουηδίας, Carl Bildt, ο οποίος κάλεσε την Ευρώπη να υπερασπιστεί τη δημοκρατίας της Τουρκίας.
Παράλληλα, ο προεδρικός εκπρόσωπος άσκησε κριτική για την έλλειψη συμπαράστασης από πλευράς Βρυξελλών, τονίζοντας ότι η εν λόγω κίνηση αποτελεί «καθοριστικό παράγοντας» για τις σχέσεις των δύο πλευρών.
«Ορισμένες από τις πρώτες ανακοινώσεις των αρχηγών της ΕΕ ήταν διφορούμενες, αφήνοντας υπόνοιες ακόμα και για θεωρίες συνομωσίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Kalin, τονίζοντας ότι «αντί να καταδικάζει απερίφραστα το πραξικόπημα, η Ευρώπη επέλεξε να επιτεθεί στους ηγέτες της Τουρκίας, για τις συλλήψεις των πραξικοπηματιών».
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η στάση των Βρυξελλών απέναντι στην Τουρκία αποτελεί προδοσία απέναντι στις αξίες και τα ιδανικά της ΕΕ, ενώ κάλεσε τους ευρωπαίους ηγέτες να επικοινωνούν περισσότερο με τους τούρκους αξιωματούχους πριν προβούν σε επίσημες ανακοινώσεις.
Να σημειώσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος τούρκος αξιωματούχος εκφράζει τα παράπονά τους απέναντι στη στάση της Δύσης, με το εν λόγω ζήτημα να ανάγεται πλέον σε μείζονα διπλωματική κρίση ανάμεσα στις δύο πλευρές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης