Τελευταία Νέα
Διεθνή

YouGov: Το 69% των Βρετανών πιστεύει πως το Brexit δεν σημαίνει πρακτικά αποχώρηση από την ΕΕ

YouGov: Το 69% των Βρετανών πιστεύει πως το Brexit δεν σημαίνει πρακτικά αποχώρηση από την ΕΕ
Μόνο το 10% των Βρετανών αναφέρει πως το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να αποχωρήσει από την Ε.Ε. άμεσα, χωρίς διαπραγματεύσεις
Το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος στις 23 Ιουνίου δε σημαίνει πως η Βρετανία θα αποκοπεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, υποστηρίζει μία ισχυρή πλειοψηφία των πολιτών της χώρας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία ερευνών YouGov, το 69% των πολιτών αναφέρει πως το Brexit δε σημαίνει πρακτικά αποχώρηση από την Ε.Ε., με μόλις το 22% να πιστεύει πως θα τηρηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισσαβόνας.
Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο της έρευνας είναι ότι το 49% των πολιτών που ψήφισαν παραμονή στο μπλοκ ζητά την άμεση αποχώρηση από αυτό, ενώ το 45% τονίζει πως πρέπει να αγνοηθεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και να διοργανωθεί δεύτερο.
Επίσης, μόνο το 10% των Βρετανών αναφέρει πως το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να αποχωρήσει από την Ε.Ε. άμεσα, χωρίς διαπραγματεύσεις.
Σημειώνεται πως το 60% τονίζει πως η Βρετανία πρέπει να συνεχίσει να ακολουθεί τους κανόνες της Ε.Ε. για την ενιαία αγορά, πληρώνοντας ακόμα και ένα μικρό τίμημα.
Τέλος, το 35% υποστηρίζει μία εμπορική σχέση τύπου Νορβηγίας – Ε.Ε. για τη Βρετανία (το 38% αντιδρά), ενώ το 50% (το 24% αντιδρά) ένα καθεστώς σαν και αυτό που ισχύει με τον Καναδά…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης