Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Ανάρμοστη η στάση της Ρωσίας κατά τη διάρκεια της χρήση της αεροπορικής μας βάσης

Ιράν: Ανάρμοστη η στάση της Ρωσίας κατά τη διάρκεια της χρήση της αεροπορικής μας βάσης
Ο υπουργός Άμυνας της χώρας τόνισε ότι οι Ρώσοι «ενδιαφέρονται να επιδείξουν ότι αποτελούν την υπερδύναμη στην περιοχή»
Ως «ανάρμοστη και επιδεκτική» χαρακτήρισε σήμερα (22/8) το υπουργείο Άμυνας του Ιράν τη στάση της Ρωσίας κατά τη διάρκεια της χρήσης της αεροπορικής βάσης για τις επιδρομές της Συρίας, στον απόηχο της ανακοίνωσης για προσωρινή παύση των επιχειρήσεων.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Άμυνας, Hossein Dehgha, ερωτηθείς για το ζήτημα, ανέφερε ότι «οι ρώσοι ενδιαφέρονται να επιδείξουν ότι αποτελούν την υπερδύναμη στην περιοχή, να εξασφαλίσουν το μερίδιό τους στο πολίτικό μέλλον της Συρίας, ενώ φυσικά υπήρξε και μία ανάρμοστη συμπεριφορά στα συριακά εδάφη».
Μέχρι στιγμής, η Μόσχα δεν έχει προβεί σε κάποια επίσημη τοποθέτηση επί του θέματος, ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι οι εν λόγω δηλώσεις ενδέχεται να προκαλέσουν ορισμένους τριγμούς στις σχέσεις των δύο κρατών.
Να σημειώσουμε ότι νωρίτερα εντός της ημέρας, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών, Bahram Ghasemi, δήλωσε ότι οι αεροπορικές επιδρομές ήταν «προσωρινές, βάσει ρωσικού αιτήματος», ενώ τόνισε ότι για την ώρα έχουν τερματισθεί, χωρίς να δώσεις περεταίρω λεπτομέρειες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης