Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Σε υψηλό 10μήνου το επιχειρηματικό κλίμα τον Αύγουστο 2016 - Στις 51,6 μονάδες ο PMI

tags :
Γαλλία: Σε υψηλό 10μήνου το επιχειρηματικό κλίμα τον Αύγουστο 2016 - Στις 51,6 μονάδες ο PMI
Καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισε ο κλάδος υπηρεσιών, με το σχετικό δείκτη να σκαρφαλώνει στις 52 μονάδες
Σημαντικά σημάδια ανάκαμψης φέρεται ότι εμφανίζει το επιχειρηματικό κλίμα της Γαλλίας για τον Αύγουστο 2016, όπως καταδεικνύει ο σχετικός δείκτης της Markit, ο οποίος βρίσκεται σε υψηλό δέκα μηνών.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI βρίσκεται στις 51,6 μονάδες, έναντι 50,1 μονάδων τον Ιούλιο, καταγράφοντας έναν ικανοποιητικό ρυθμό ανόδου, δείγμα της σταθερότητας που επανέρχεται σταδιακά στη χώρα.
Αναλυτικότερα, σε ότι αφορά τον κλάδο υπηρεσιών, καταγράφηκε άνοδος για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, με το σχετικό δείκτη να σκαρφαλώνει στις 52 μονάδες, διαδραματίζοντας καθοριστικό ρόλο στη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος.
Παράλληλα, ο μεταποιητικός κλάδος σταθεροποιήθηκε στις 50 μονάδες, μετά από τέσσερις συνεχόμενους μήνες στους οποίους είχε καταγράψει συρρίκνωση.
Θετικό ήταν επίσης και το κλίμα στις νέες επιχειρήσεις, όπου καταγράφηκε άνοδος για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, ενώ σε μέτρια επίπεδα κινήθηκε η απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα.
Ωστόσο, η αισιοδοξία των επιχειρήσεων βυθίστηκε σε χαμηλό οκτώ μηνών, με τους αναλυτές να αναφέρουν την παγκόσμια οικονομική αβεβαιότητα ως τον κύριο παράγοντας την εν λόγω εξέλιξης.



www.bankinnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης