Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία: Η Δύση δε μάχεται με θέληση και σοβαρότητα εναντίον της τρομοκρατίας

tags :
Συρία: Η Δύση δε μάχεται με θέληση και σοβαρότητα εναντίον της τρομοκρατίας
Η προεδρική σύμβουλος, Bouthaina Shaaban, τόνισε ότι τα μέσα ενημέρωσης της Δύσης διατηρούν «διπλή στάση» απέναντι στα τεκταινόμενα του συριακού εμφυλίου
Οξύτατη κριτική απέναντι στις δυτικές δυνάμεις, και δη στα μέσα ενημέρωσης της Δύσης, άσκησε η σύμβουλος του σύρου προέδρου Bashar al- Assad, Bouthaina Shaaban, μέσω δηλώσεων που παραχώρησε στο Russia Today, τονίζοντας ότι συνεχώς προπαγανδίζουν εναντίον της κυβέρνησης και του στρατού, διαστρεβλώνοντας τα γεγονότα.
Συγκεκριμένα, η Shaaban αναφέρθηκε στην απελευθέρωση περιοχών που ήταν υπό τον έλεγχο τρομοκρατών, σημειώνοντας ότι τα μέσα ενημέρωσης διατηρούν «διπλή στάση» απέναντι στο ζήτημα, με τη στάση του να εξαρτάται από το ποια πλευρά πραγματοποίησε την απελευθέρωση.
«Εάν η Δύση θέλει να βάλει τέλος στην τρομοκρατία, γιατί τους ενοχλεί τόσο πολύ η απελευθέρωση του Μπάνι Ζάιντ στο Χαλέπι, όπου έχασαν τη ζωή τους τόσες χιλιάδες άμαχοι;», αναρωτήθηκε η προεδρική σύμβουλος, τονίζοντας ότι τα μέσα θα έπρεπε να χαιρετίζουν την εν λόγω απελευθέρωση από τον συριακό στρατό.
«Δεν υπάρχει πραγματική στάση εναντίον της τρομοκρατίας», υπογραμμίζει η Shaaban, προσθέτοντας ότι η Δύση δεν ενδιαφέρεται για τις ζωές των πολιτών, οι οποίες θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με ανθρωπιστική προσέγγιση.
Παράλληλα, η Shaaban κλήθηκε να συγκρίνει την προσέγγιση της Ρωσίας με αυτή της Δύσης, αναφορικά με την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας στη Συρία, σημειώνοντας ότι οι δυτικές δυνάμεις εκλείπουν θέλησης ώστε να ολοκληρώσουν την αποστολή τους.
«Η Ρωσία θεωρεί ότι η τρομοκρατία είναι ένας καρκίνος παγκόσμιου βεληνεκούς, εκτιμώντας ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί δραστικά στη Συρία προκειμένου να μην εξαπλωθεί σε άλλες χώρες, άποψη που αν και η Δύση συμμερίζεται, δε φαίνεται να έχει την ανάλογη θέληση να την αντιμετωπίσει», καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης