Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε τεντωμένο σκοινί οι σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας, μετά και την τουρκική εισβολή στη Συρία

Σε τεντωμένο σκοινί οι σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας, μετά και την τουρκική εισβολή στη Συρία
Πολλά γερμανικά μέσα ενημέρωσης συνδέουν την κίνηση αυτή με την πρόσφατη συνάντηση του Τούρκου προέδρου με τον Ρώσο ομόλογο του V. Putin
Όλο και πιο δύσκολες φαίνεται ότι γίνονται οι σχέσεις της Τουρκίας με την ευρωπαϊκή ένωση, μετά και την τελευταία κίνηση της κυβέρνησης Erdogan να εισβάλει συριακά εδάφη.
Πολλά γερμανικά μέσα ενημέρωσης συνδέουν την κίνηση αυτή με την πρόσφατη συνάντηση του Τούρκου προέδρου με τον Ρώσο ομόλογο του V. Putin.
Σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης η Τουρκία θεωρείται ένας εξαιρετικά δύσκολος εταίρος ο οποίος μάλιστα απειλεί να οδηγήσει σε κατάρρευση την συμφωνία για το προσφυγικό.
Όπως πρόσφατα σημείωσε η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine ο πρόεδρος Erdogan και το κυβερνών (στην Αίγυπτο) κόμμα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας συγγενεύουν ιδεολογικά, ότι υποστηρίζουν ισλαμιστικές ανταρτικές ομάδες στη Συρία, ότι γίνονται δεκτοί στην Άγκυρα οι ηγέτες της Χαμάς.
Δεν είναι πρωτάκουστη η ισλαμιστική στροφή της τουρκικής εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής.
Εδώ και χρόνια γράφονται αυτά στις εφημερίδες.
Το ερώτημα είναι το εξής(…): η συνεργασία με την Τουρκία του Erdogan είναι πλέον αδύνατη ή απλώς πιο περίπλοκη;
Επίσης, ο τούρκος πρόεδρος έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν τηρούν τη δική τους πλευρά της συμφωνίας.
Χτες υπενθύμισε ότι η ΕΕ οφείλει να δώσει τα 3 δισ. ευρώ που δεσμεύτηκε να χορηγήσει στην Τουρκία βάσει της συμφωνίας για τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη.
Βάσει της συμφωνίας που επετεύχθη μεταξύ των Βρυξελλών και της Άγκυρας, η Τουρκία συμφώνησε να βοηθήσει στον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη με αντάλλαγμα την παροχή οικονομικής βοήθειας όπως και την κατάργηση των θεωρήσεων εισόδου για τους Τούρκους που επισκέπτονται τις χώρες μέλη της ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης