Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Η Ρωσία συμφωνεί ότι ο Assad πρέπει να αποχωρήσει από την εξουσία της Συρίας

ΗΠΑ: Η Ρωσία συμφωνεί ότι ο Assad πρέπει να αποχωρήσει από την εξουσία της Συρίας
«Είναι απλά αδύνατον, από πρακτικής πλευράς, να συνεχίσει να κυβερνά τη χώρα», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου
Στο γεγονός ότι η Ρωσίας συμφωνεί με την άποψη των ΗΠΑ ότι ο σύρος πρόεδρος Bashar al-Assad πρέπει να αποχωρήσει από την εξουσία της χώρας, αναφέρθηκε την Πέμπτη, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Josh Earnest, μέσω δηλώσεων που παραχώρησε ενώπιο των δημοσιογράφων.
Συγκεκριμένα, όπως υπογράμμισε ο Earnest, «είναι απλά αδύνατον, από πρακτικής πλευράς, να συνεχίσει να κυβερνά τη χώρα ο Assad», προσθέτοντας ότι «η Ρωσία συμμερίζεται αυτή την άποψη».
Η σχετικές δηλώσεις του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου έρχονται σε μία περίοδο όπου οι αντιμαχόμενες πλευρές στη Συρία δείχνουν να μην τηρούν τη συμφωνία που έχει επέλθει για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή του Χαλεπιού, τόσο από πλευράς ΟΗΕ, όσο και από πλευράς Ρωσίας.
Λόγω της κατάστασης, οι ΗΠΑ κάλεσα τη Μόσχα να χρησιμοποιήσει την επιρροή που έχει στη συριακή κυβέρνηση, ώστε η Δαμασκός «να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις που έχει, αναφορικά με την κατάπαυση του πυρός και να επιδιώξει ειρηνευτικές συνομιλίες υπό τον ΟΗΕ, που θα οδηγήσουν σε μία πολιτική μετάβαση», όπως χαρακτηριστικά είπε ο Earnest.
Υπενθυμίζουμε ότι τις προηγούμενες μέρες, ο ΟΗΕ ανακοίνωση την προσωρινή άρση της παροχής βοήθειας στο Χαλέπι, καθώς όπως ανέφερε οι εχθροπραξίες στην περιοχή καθιστούσαν αδύνατη την πρόσβαση των οχημάτων του Οργανισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης