Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρέμει ακόμα η γη στην Ιταλία – Στους 267 οι νεκροί – Ανασύρθηκαν ζωντανοί 238 από τα συντρίμμια

tags :
Τρέμει ακόμα η γη στην Ιταλία – Στους 267 οι νεκροί – Ανασύρθηκαν ζωντανοί 238 από τα συντρίμμια
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η κεντρική Ιταλία
Δύο 24ωρα μετά το φονικό σεισμό των 6,2 Ρίχτερ που έπληξε την κεντρική Ιταλία και άφησε πίσω της τουλάχιστον 267 νεκρούς, η γη εξακολουθεί να τρέμει από σεισμικές δονήσεις.
Όπως μεταδίδει η Corriere della Sera, μια νέα ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 Ρίχτερ καταγράφηκε σήμερα το πρωί στο χωριό Amatrice, το οποίο μαζί με τα γειτονικά χωριά Accumoli και Arquata del Tronto έχουν σχεδόν ισοπεδωθεί.



Βάσει των ίδιων πληροφοριών, το Γεωφυσικό Ινστιτούτο της Ιταλίας ανακοίνωσε πως σε διάστημα 15 λεπτών από τη νέα ισχυρή δόνηση, καταγράφηκαν άλλοι 8 μετασεισμοί, η ένταση των οποίων δεν ξεπέρασε τα 2,8 Ρίχτερ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, από τον πρώτο σεισμό των 6,2 Ρίχτερ που «χτύπησε» τα ξημερώματα της Τετάρτης την κεντρική Ιταλία, η γη δεν έχει σταματήσει να τρέμει.
Συγκεκριμένα, έχουν καταγραφεί από τις 03.36 της 24ης Αυγούστου, 928 μετασεισμοί.
Η εξέλιξη του φαινομένου αυτού δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων για τον εντοπισμό επιζώντων στα συντρίμμια, αν και όλοι πλέον αναγνωρίζουν πως οι ελπίδες για την ανάσυρση ζωντανών από τα ερείπια απομακρύνονται ώρα με την ώρα.
Ο μέχρι στιγμής απολογισμός κάνει λόγο για 267 νεκρούς και 387 τραυματίες.
Ωστόσο, όλοι συγκλίνουν στην εκτίμηση πως ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο και ενδεχομένως να ξεπεράσει τους 300 και πλέον νεκρούς της L’Aquila που επλήγη από σεισμό το 2009.
Πάντως, και όπως μεταδίδει η Corriere della Sera, τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να ανασύρουν ζωντανούς από τα συντρίμμια 238 ανθρώπους.



Την ίδια στιγμή, η κεντρική Ιταλία έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενώ στο δημόσιο προβληματισμό κατόπιν του χτυπήματος του Εγκέλαδου έχουν προστεθεί αφενός οι επιπτώσεις στην ιταλική οικονομία και αφετέρου η ασφάλεια των δημόσιων κτηρίων και η αντισεισμική τους θωράκιση.
Ειδικοί επισημαίνουν ότι το 70% με 80% των κτηρίων στην Ιταλία δεν έχει κατασκευαστεί με την απαιτούμενη αντισεισμική θωράκιση.
Η κυβέρνηση του Matteo Renzi σε μια πρώτη προσπάθεια αντιμετώπισης των έκτακτων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί στην κεντρική Ιταλία, ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει το ποσό των 50 εκατομμυρίων ευρώ για την ανακατασκευή των κτηρίων στις πληγείσες περιοχές καθώς και ότι οι κάτοικοι των περιοχών αυτών απαλλάσσονται από την καταβολή φόρων.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης