Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία: Νέα 48ωρη εκεχειρία στο Χαλέπι ζητούν ΟΗΕ και Ρωσία

tags :
Συρία: Νέα 48ωρη εκεχειρία στο Χαλέπι ζητούν ΟΗΕ και Ρωσία
Στόχος της εκεχειρίας είναι η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους αμάχους της περιοχής
Την κήρυξη νέας 48ωρης εκεχειρίας στην περιοχή του Χαλεπιού ζήτησε την Πέμπτη (25/8) ο ΟΗΕ, προκειμένου να παρασχεθεί ανθρωπιστική βοήθεια στους αμάχους της περιοχής, με τη Ρωσική Ομοσπονδία να έχει ήδη συμφωνήσει με την εν λόγων κίνηση.
Συγκεκριμένα, ο ΟΗΕ ασκεί πιέσεις προκειμένου η κατάπαυση πυρός να τεθεί σε ισχύ το επόμενο διήμερο, προκειμένου να βοηθήσει άμεσα τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή και δε μπορούν να διαφύγουν.
«Έχουμε συμφωνήσει με τη Ρωσική Ομοσπονδία για την εκεχειρία των 48 ωρών, και περιμένουμε και τις υπόλοιπες πλευρές», δήλωσε ο επικεφαλής της ανθρωπιστικής δύναμης στην περιοχή, Jan Egeland, ο οποίος υπογράμμισε ότι η εν λόγω διαδικασία έχει διαρκέσει πολύ περισσότερο χρόνο απ’ όσο υπολόγιζε.
Παράλληλα, ο Ειδικός Απεσταλμένος του ΟΗΕ για το συριακό ζήτημα, Staffan de Mistura, δήλωσε με τη σειρά του ότι, «είμαστε έτοιμοι, τα φορτηγά είναι έτοιμα και μπορούν να ξεκινήσουν οποιαδήποτε στιγμή λάβουμε το μήνυμα».
Μπορεί ο ΟΗΕ να ποντάρει στην επιρροή που ασκεί η Ρωσία στις κυβερνητικές δυνάμεις της χώρας, ωστόσο δε μπορεί να εγγυηθεί το ίδιο και για τις δυνάμεις των ανταρτών, για τις οποίες μάλιστα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergey Lavrov, είχε δηλώσει ότι εκμεταλλεύονται τις εκεχειρίες για να ανασυντάσσονται και να ανεφοδιάζονται.
Να σημειώσουμε ότι ο ΟΗΕ είχε αναστείλει πρόσφατα την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στο Χαλέπι, επειδή οι συγκρούσεις στην περιοχή δεν επέτρεπαν την πρόσβαση στα φορτηγά του Οργανισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης