Τελευταία Νέα
Διεθνή

Corriere della Sera: Οι Εισαγγελείς ερευνούν τις ευθύνες των κατασκευαστικών εταιρειών στο σεισμό της Ιταλίας

Corriere della Sera: Οι Εισαγγελείς ερευνούν τις ευθύνες των κατασκευαστικών εταιρειών στο σεισμό της Ιταλίας
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του σχολείου του Αματρίτσε, το οποίο είχε ανακαινισθεί πριν μόλις τέσσερα χρόνια
Στο στόχαστρο των Εισαγγελέων των πόλεων Ριέτι και 'Ασκολι Πιτσένο μπήκαν κατασκευαστικές εταιρείες οι οποιες ερευνούνται για εξ' αμελείας καταστροφή, με αναφορά σε πιθανές κακοτεχνίες για τις οποίες μπορεί να ευθύνονται και συνέβαλαν στην κατάρρευση των σπιτιών.
Σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Ριέτι, αν και δεν έχουν απαγγελθεί ακόμη συγκεκριμένες κατηγορίες, ερευνώνται εκατόν δεκαπέντε περιπτώσεις στις οποίες μπορεί να χρησιμοποιήθηκαν κακής ποιότητας οικοδομικά υλικά.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του σχολείου του Αματρίτσε, το οποίο είχε ανακαινισθεί πριν μόλις τέσσερα χρόνια.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Corriere della Sera, θα πρέπει να εξακριβωθεί αν οι κύριες ευθύνες βαραίνουν τον δήμο του χωριού ή την περιφέρεια, αλλά φαίνεται ήδη να έχει προκύψει ότι η εταιρεία που είχε αναλάβει τα έργα ανακαίνισης, είχε εμπλακεί παλαιότερα σε έρευνες για έργα κακής ποιότητας.
Στο μεταξύ, ο εθνικός εισαγγελέας της Ιταλίας, αρμόδιος για την καταπολέμηση της μαφίας, Franco Roberti, κάνει γνωστό ότι πρόκειται να ασκήσει τον μέγιστο δυνατό έλεγχο, ώστε να μην επιτραπεί κανενός είδους παρείσδυση εταιρειών που συνδέονται με το οργανωμένο έγκλημα όταν αρχίσουν τα έργα ανοικοδόμησης.
"Οι οικογένειες της μαφίας κερδίζουν πολλά χρήματα, ελέγχοντας την αγορά στην οποία διατίθεται φθηνό και επικίνδυνο σκυρόδεμα.
Το οργανωμένο έγκλημα προσδοκά πάντα να πάρει μέρος σε έργα ανοικοδόμησης, αλλά έχουμε αποκτήσει, πλέον, μεγάλη εμπειρία για να την καταπολεμήσουμε", δήλωσε ο Roberti στην εφημερίδα La Repubblica.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης