Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστριακός Καγκελάριος: Δεν πρέπει να δημιουργήσουμε μία Ευρώπη - φρούριο

Αυστριακός Καγκελάριος: Δεν πρέπει να δημιουργήσουμε μία Ευρώπη - φρούριο
«Θα προσπαθήσουμε να φθάσουν ταχύτερα τα προγράμματα βοήθειας και τα κέντρα υποδοχής στη Βόρεια Αφρική»
Κινούμενος σε εν μέρει αντίθετο κλίμα από τον προκάτοχο του (Werner Faymann), ο νέος Αυστριακός Καγκελάριος Christian Kern εκφράζει την ανάγκη για ενσωμάτωση των προσφύγων και μεταναστών στην κοινωνία, τονίζοντας πως πρέπει να αποφευχθεί η δημιουργία μίας Ευρώπης που θα παραπέμπει σε «φρούριο».
Υπενθυμίζεται πως η Αυστρία πρωτοστάτησε στο κλείσιμο των συνόρων πριν λίγους μήνες, στον απόηχο της προσφυγικής κρίσης.
«Δεν πρέπει να δημιουργήσουμε μία Ευρώπη - φρούριο και να παραβλέπουμε το τι συμβαίνει στα σύνορά μας, για το οποίο φέρουμε και εμείς ευθύνη.
Θα προσπαθήσουμε να φθάσουν ταχύτερα τα προγράμματα βοήθειας και τα κέντρα υποδοχής στη Βόρεια Αφρική», δήλωσε.
Στη συνέχεια, ανέπτυξε τα σχέδια για κατασκευή υποδομών στη Βόρεια Αφρική, «κατά το τουρκικό πρότυπο», τονίζοντας πως «δεν γίνεται να συλλέγουμε σε ελληνικά νησιά όλους εκείνους που προτίθενται σε φυγή».
Ωστόσο, επέμεινε στην προστασία των εξωτερικών συνόρων των χωρών της Ε.Ε., υποστηρίζοντας επίσης πως οι πρόσφυγες που διασώζονται στη θάλασσα θα πρέπει να επιστρέφονται μόνον σε «ασφαλείς χώρες».
Τέλος, ο κ.Kern εξέφρασε την παγία άποψη της αυστριακής ηγεσίας υποστήριξη στις χώρες προέλευσης προσφύγων και μεταναστών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης