Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Μηνιαία αύξηση 0,3% στις καταναλωτικές δαπάνες τον Ιούλιο 2016

ΗΠΑ: Μηνιαία αύξηση 0,3% στις καταναλωτικές δαπάνες τον Ιούλιο 2016
Η αύξηση των καταναλωτικών δαπανών για τον Ιούνιο αναθεωρήθηκε επί τα βελτίω, στο 0,4% 
Αύξηση 0,3% σημείωσαν σε μηνιαία βάση οι καταναλωτικές δαπάνες για την αμερικανική οικονομία τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα 29/8 το εγχώριο υπουργείο Εμπορίου, επιβεβαιώνοντας έτσι την πλειοψηφία των αναλυτών.
Άκρως ικανοποιητική βελτίωση παρατηρήθηκε στα διαρκή αγαθά, συμπεριλαμβανομένων και των αυτοκινήτων, όπου οι αγορές αυξήθηκαν σε μηνιαία βάση κατά 1,9%.
Αναφέρεται πως η αύξηση των καταναλωτικών δαπανών για τον Ιούνιο αναθεωρήθηκε επί τα βελτίω, στο 0,4% (από 0,3%).
Οι δαπάνες των πολιτών επηρεάζουν κατά πολύ το σύνολο της εκάστοτε οικονομίας, καθώς έχει παρατηρηθεί ότι οι χώρες με ισχυρότατη εγχώρια κατανάλωση απολαμβάνουν και υγιή ποσοστά ανάπτυξης.
Αισιόδοξες ήταν οι μετρήσεις και σε ό,τι αφορά τα εισοδήματα (μισθός) των Αμερικανών, τα οποία αυξήθηκαν κατά 0,4% τον Ιούλιο του 2016 (υψηλό των τριών τελευταίων μηνών).
Τέλος, ο δομικός πληθωρισμός (εξαιρεί ενέργεια και τρόφιμα) διαμορφώθηκε σε μηνιαία βάση στο +0,1% τον Ιούλιο 2016 (στο +1,6% σε ετήσια βάση), κάτι που αποδεικνύει πως οι καταναλωτές είναι κερδισμένοι, καθώς το ποσοστό αύξησης του εισοδήματος τους για το ίδιο χρονικό διάστημα είναι τέσσερις φορές υψηλότερο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης