Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε ανοδική τροχιά η Wall, μετά τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία

Σε ανοδική τροχιά η Wall, μετά τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία
Σημειώνεται πως το πετρέλαιο, το οποίο επηρεάζει σημαντικά την πορεία των αμερικανικών δεικτών, καταγράφει αρνητικά πρόσημα 
Με θετικά πρόσημα ξεκίνησε η σημερινή (29/8) συνεδρίαση στη Wall Street, καθώς τα στοιχεία που δημοσίευσε πριν λίγες ώρες το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου κρίνονται ενθαρρυντικά για την εγχώρια οικονομία.
Ειδικότερα, περί τις 16:35, ο Dow Jones Industrial Average (DJIA) καταγράφει αύξηση 0,21% βρισκόμενος στις 18.434,23 μονάδες, ο S&P 500 ακολουθεί στο +0,24% και τις 2.174,35 μονάδες, ενώ τέλος ο τεχνολογικός Nasdaq Composite σημειώνει κέρδη 0,13%, στις 5.225,75 μονάδες.



Σημειώνεται πως το πετρέλαιο, το οποίο επηρεάζει σημαντικά την πορεία των αμερικανικών δεικτών, καταγράφει αρνητικά πρόσημα, καθώς το αργό υποχωρεί κατά 1,60%, στα 46,88 δολάρια το βαρέλι, ενώ το brent την ίδια στιγμή βρίσκεται στο -1,48% και τα 49,43 δολάρια.
Νωρίτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το εγχώριο υπουργείο Εμπορίου, οι καταναλωτικές δαπάνες για την αμερικανική οικονομία σημείωσαν αύξηση 0,3% σε μηνιαία βάση τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, επιβεβαιώνοντας έτσι την πλειοψηφία των αναλυτών.
Άκρως ικανοποιητική βελτίωση παρατηρήθηκε στα διαρκή αγαθά, συμπεριλαμβανομένων και των αυτοκινήτων, όπου οι αγορές αυξήθηκαν σε μηνιαία βάση κατά 1,9%.
Αναφέρεται πως η αύξηση των καταναλωτικών δαπανών για τον Ιούνιο αναθεωρήθηκε επί τα βελτίω, στο 0,4% (από 0,3%).
Οι δαπάνες των πολιτών επηρεάζουν κατά πολύ το σύνολο της εκάστοτε οικονομίας, καθώς έχει παρατηρηθεί ότι οι χώρες με ισχυρότατη εγχώρια κατανάλωση απολαμβάνουν και υγιή ποσοστά ανάπτυξης.
Αισιόδοξες ήταν οι μετρήσεις και σε ό,τι αφορά τα εισοδήματα (μισθός) των Αμερικανών, τα οποία αυξήθηκαν κατά 0,4% τον Ιούλιο του 2016 (υψηλό των τριών τελευταίων μηνών).
Τέλος, ο δομικός πληθωρισμός (εξαιρεί ενέργεια και τρόφιμα) διαμορφώθηκε σε μηνιαία βάση στο +0,1% τον Ιούλιο 2016 (στο +1,6% σε ετήσια βάση), κάτι που αποδεικνύει πως οι καταναλωτές είναι κερδισμένοι, καθώς το ποσοστό αύξησης του εισοδήματος τους για το ίδιο χρονικό διάστημα είναι τέσσερις φορές υψηλότερο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης