Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λήξη συναγερμού στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης – Εντός των επόμενων ωρών θα επαναλειτουργήσει

Λήξη συναγερμού στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης – Εντός των επόμενων ωρών θα επαναλειτουργήσει
Δεν εντοπίστηκε κάποιο ύποπτο αντικείμενο στο αεροδρόμιο κατόπιν των αστυνομικών ελέγχων
(upd4) Προς λήξη βαίνει ο συναγερμός που σήμανε νωρίτερα σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης ύστερα από την παραβίαση των κανόνων ασφαλείας και την εκκένωση δύο terminal.
Όπως ανακοινώθηκε, το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης θα επαναλειτουργήσει εντός των επόμενων ωρών, καθώς οι έλεγχοι της ομοσπονδιακής αστυνομίας ολοκληρώθηκαν χωρίς να βρεθεί οποιοδήποτε ύποπτο αντικείμενο στον χώρο των terminal.
Η ομοσπονδιακή αστυνομία ανακοίνωσε δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, ενώ ο Διαχειριστής Δικτύου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας (Eurocontrol) γνωστοποίησε ότι καμία πτήση δεν μπορεί να προσεγγίσει το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης έως τις 15.00 ώρα Ελλάδας, και επομένως θα υπάρξουν "σημαντικές καθυστερήσεις".
Εν τω μεταξύ, οι αρχές ανακρίνουν τη γυναίκα που παραβίασε το σύστημα ασφαλείας του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης.
Βάσει των όσων έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής η εν λόγω γυναίκα παραβίασε τα μέτρα ασφαλείας καθώς μπήκε στη ζώνη ασφαλείας του αεροδρομίου χωρίς να ολοκληρώσει τους απαιτούμενους ελέγχους, προκαλώντας την άμεση κινητοποίηση των αρχών που φοβήθηκαν επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα.
Δημοσιεύματα αναφέρουν πως η γυναίκα κρίθηκε ύποπτη ότι μετέφερε στην χειραποσκευή της εκρηκτικό μηχανισμό ενώ για αρκετή ώρα αναζητούνταν, καθώς μεταδίδεται πως χάθηκε μέσα στο πλήθος την ώρα που σήμανε ο συναγερμός.
Πάντως, παραμένει ασαφές το εάν η παραβίαση των μέτρων ασφαλείας έγινε τυχαία ή σκόπιμα.

(πρώτη ενημέρωση Τετάρτη 31 Αυγούστου 11:48)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης