Τελευταία Νέα
Διεθνή

Visual Capitalist: Αυτές είναι οι χώρες που πλήττονται περισσότερο από τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου

Visual Capitalist: Αυτές είναι οι χώρες που πλήττονται περισσότερο από τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου
Οι τιμές του πετρελαίου έχουν ιδιαιτέρως αρνητικές επιπτώσεις στις πλούσιες σε πετρέλαιο οικονομίες
Τις χώρες που πλήττονται περισσότερο από τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου συγκεντρώνει σε έναν χάρτη ο ιστότοπος Visual Capitalist.
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, το πετρέλαιο είναι μακράν το πιο διαπραγματεύσιμο αγαθό στον κόσμο, με αργό συνολικής 786,3 δισ. δολάρια να αλλάζει χέρια στο διεθνές εμπόριο το 2015.
Ενώ οι χαμηλές τιμές των εμπορευμάτων μπορούν να πλήξουν οποιαδήποτε σημαντική παραγωγό, οι τιμές του πετρελαίου έχουν ιδιαιτέρως αρνητικές επιπτώσεις στις πλούσιες σε πετρέλαιο οικονομίες.
Αυτό συμβαίνει επειδή πολλές από αυτές τις οικονομίες στηρίζονται στο πετρέλαιο ως άγκυρα για την επίτευξη ανάπτυξης, γεμίζοντας τα κυβερνητικά ταμεία, ακόμη και τροφοδοτώντας τα κοινωνικά προγράμματα.
Εάν τα έσοδα που έχουν προγραμματιστεί δεν υλοποιηθούν, τότε οι χώρες αυτές γίνονται εξαιρετικά εύθραυστες.
Στη χειρότερη περίπτωση, μια παρατεταμένη περίοδος χαμηλών τιμών του πετρελαίου μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ακόμα και η μοίρα ενός ολόκληρου καθεστώτος να κρέμεται σε μια κλωστή.
Ορισμένες από τις χώρες που δέχονται ισχυρές πιέσεις από τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου είναι η Βενεζουέλα, η Ρωσία, η Βραζιλία, η Νιγηρία και ο Καναδάς.
Πιο αναλυτικά, στον χάρτη που ακολουθεί εμφανίζονται οι οικονομίες που επηρεάζονται περισσότερο από την πετρελαϊκή αγορά:

Chart: Which Countries Are Damaged Most by Low Oil Prices?

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης