Τελευταία Νέα
Διεθνή

Die Welt: Ομαλοποιούνται οι σχέσεις ΕΕ- Τουρκίας η οποία βλέπει πλέον ως καθυστέρηση το πάγωμα της βίζας

Die Welt: Ομαλοποιούνται οι σχέσεις ΕΕ- Τουρκίας η οποία βλέπει πλέον ως καθυστέρηση το πάγωμα της βίζας
Ευρωπαϊκές πηγές δήλωσαν πως οι δύο πλευρές έχουν περιορίσει τις διαφορές τους σχετικά με τους αντιτρομοκρατικούς νόμους στην Τουρκία
Απομακρύνονται τα σύννεφα στις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας μετά τις διπλωματικές προσπάθειες των τελευτών ημερών να τεθεί εκ νέου σε λειτουργία η συμφωνία για το προσφυγικό.
Κι ενώ η Άγκυρα δεν δεχόταν να εφαρμόσει τη συμφωνία εάν και η ΕΕ δεν προχωρούσε σε απελευθέρωση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες, η εικόνα αλλάζει, με τη γερμανική Die welt να υποστηρίζει ότι «η Τουρκία είναι πλέον πρόθυμη να δεχθεί ως δίμηνη καθυστέρηση το «πάγωμα» της βίζας.
Η εφημερίδα επικαλείται ανώτερες τουρκικές κυβερνητικές πηγές η Τουρκία δέχθηκε να υπάρξει επιπλέον νεκρός χρόνος και η συμφωνία να ισχύσει μέχρι το τέλος του 2016.
Στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται πως ανώτεροι Τούρκοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι μια καθυστέρηση μέχρι τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο θεωρείται τώρα αποδεκτή.
Ωστόσο, εξακολουθούν να επιμένουν ότι η κατάργηση της βίζας πρέπει να εξασφαλιστεί «όχι αργότερα από το τέλος του χρόνου».
Η εφημερίδα επικαλείται και ευρωπαϊκές πηγές οι οποίες δήλωσαν πως οι δύο πλευρές έχουν περιορίσει τις διαφορές τους σχετικά με την εφαρμογή των αντιτρομοκρατικών νόμων της Τουρκίας, κάτι που η Ε.Ε. είχε θέσει ως όρο για να απαλλάξει τους Τούρκους από την υποχρέωση της βίζας.
Η Άγκυρα έχει απειλήσει να αποχωρήσει από τη συμφωνία με την Ε.Ε. για το μεταναστευτικό, αν δεν πετύχει να χαλαρώσουν μέχρι τον Οκτώβριο οι ταξιδιωτικοί κανονισμοί, όμως ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Omer Cilik υποβάθμισε αυτήν την προοπτική το Σάββατο, έπειτα από μια συνάντησή του με Ευρωπαίους αξιωματούχους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης