Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Σημαντική συνάντηση Κίνας - Ιαπωνίας στη Σύνοδο των G20 - Απομακρύνονται τα σύννεφα πολέμου

Bloomberg: Σημαντική συνάντηση Κίνας - Ιαπωνίας στη Σύνοδο των G20 - Απομακρύνονται τα σύννεφα πολέμου
Οι δυο μεγαλύτερες οικονομίες της Ασίας έχουν μακρά ιστορία εχθρικών σχέσεων οι οποίες έγιναν χειρότερες τους τελευταίους μήνες
Οι ηγέτες της Κίνας και της Ιαπωνίας συμφώνησαν να συναντηθούν στο παρασκήνιο της Συνόδου Κορυφής των G20 σε μια προσπάθεια να εξομαλυνθούν οι τεταμένες σχέσεις τους εξαιτίας των διεκδικήσεων τους στη θάλασσα της ανατολικής Κίνας.
Όπως αναφέρει το Bloomberg ο κινέζος πρόεδρος Xi Jinping και ο ιάπωνας πρωθυπουργός Shinzo Abe θα συναντηθούν σήμερα (4/9) όχι σε μια εθιμοτυπική συνάντηση αλλά θα συζητήσουν επι της ουσίας του προβλήματος.
Οι δυο μεγαλύτερες οικονομίες της Ασίας έχουν μακρά ιστορία εχθρικών σχέσεων οι οποίες έγιναν χειρότερες τους τελευταίους μήνες.
Το Πεκίνο έλαβε περισσότερα αμυντικά μέτρα στέλνοντας στην περιοχή ένα τεράστιο στόλο πολεμικών πλοίων για να εμποδίσει τις επεκτατικές βλέψεις της Ιαπωνίας στα νερά που θεωρεί κυριαρχία της.
Οι δύο ηγέτες είχαν συναντηθεί για πρώτη φορά το 2014 στο Οικονομικό Φόρουμ Ασίας Ειρηνικού που είχε λάβει χώρα στο Πεκίνο.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης