Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Αυτή την εβδομάδα καθορίζονται τα σχέδια της May για το μέλλον της Βρετανίας

Reuters: Αυτή την εβδομάδα καθορίζονται τα σχέδια της May για το μέλλον της Βρετανίας
Το 2017 θα ενεργοποιηθεί το άρθρο 50 για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ
Αυτή την εβδομάδα θα καθοριστούν τα σχέδια της βρετανικής κυβέρνησης για το ποια θα είναι η σχέση της χώρας με την ΕΕ μετά την έξοδο από το μπλοκ, επεσήμανε η πρωθυπουργός της Βρετανίας Theresa May.
Από την ανάληψη των καθηκόντων της τον Ιούλιο, η May αλλά και ο υπουργός για το Brexit David Davis έχουν δώσει ελάχιστες λεπτομέρειες για το ποιες θα είναι οι μελλοντικές σχέσεις της Βρετανίας με την ΕΕ, λέγοντας μόνο ότι θέλουν συμπεριλάβουν και συμφωνίες για τη μετανάστευση και το εμπόριο.
«Ο Davis θα πρέπει να κάνει μια δήλωση στο κοινοβούλιο αυτή την εβδομάδα για το έργο που η κυβέρνηση έχει κάνει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και προφανώς ποιες θέλουμε να είναι οι σχέσεις μας με την ΕΕ» δήλωσε η May στο BBC την Κυριακή (4/9/2016).
Στο δρόμο της προς τη Σύνοδο Κορυφής, η May δήλωσε στους δημοσιογράφους, ότι η βρετανική οικονομία θα υποφέρει λόγω του Brexit παρά τα τελευταία σημάδια σύμφωνα με τα οποία ο αντίκτυπος δεν ήταν τόσο σοβαρός όσο είχαν προβλέψει μερικοί.
Πάντως, η May δήλωσε στο BBC ότι θα χρησιμοποιήσει τη Σύνοδο Κορυφής για να αρχίσει συνομιλίες με τους ηγέτες του κόσμου - συμπεριλαμβανομένων τον Barack Obama (ΗΠΑ), Narendra Modi (Ινδία) και Malcolm Turnbull (Αυστραλία)- σχετικά με μελλοντικές εμπορικές συμφωνίες.
Όπως είπε η ίδια θέλει να βολιδοσκοπήσει το πεδίο πάνω στο οποίο θα μπορούσε να κινηθούν οι εμπορικές συμφωνίες έτσι ώστε όταν έρθει η στιγμή να μπορεί να τις υπογράψει.

Το 2017 το Brexit

Τέλος, η May κατέστησε σαφές ότι δεν θα ενεργοποιήσει το άρθρο 50 κατά το 2016, προκειμένου να δώσει στη Βρετανία το χρόνο για να προετοιμαστεί για επικείμενες διαπραγματεύσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης