Τελευταία Νέα
Διεθνή

Business Insider: Σε μια επιστολή 15 σελίδων η Ιαπωνία επιτίθεται στη Βρετανία για το Brexit

Business Insider: Σε μια επιστολή 15 σελίδων η Ιαπωνία επιτίθεται στη Βρετανία για το Brexit
Όπως αναφέρεται στην επιστολή, σημαντικό μέρος των ιαπωνικών επενδύσεων προς την ΕΕ ρέει προς το Ηνωμένο Βασίλειο
Ιδιαίτερα επιθετική είναι η 15 σελίδων επιστολή της Ιαπωνίας προς την Βρετανία για το Brexit και τις συνέπειες του.
Όπως επισημαίνει το Business Insider, το μήνυμα απευθύνεται σε όλους εντός της Βρετανίας (όχι μόνο στην πρωθυπουργό της χώρας Theresa May) και έχει τον τίτλο «Μήνυμα της Ιαπωνίας προς το Ηνωμένο Βασίλειο και στην ΕΕ».
Μάλιστα, στο έγγραφο -που είναι πολύ σαφές και καθόλου εκλεπτυσμένο πολιτικά- επισημαίνονται μια σειρά από συγκεκριμένες ανησυχίες και απαιτήσεις σχετικά με το Brexit.

Το κεντρικό μήνυμα της επιστολής

Αυτό που αναφέρεται, σε γενικές γραμμές, είναι ότι η Ιαπωνία έχει επενδύσει στη Βρετανία ένα τεράστιο χρηματικό ποσό, κάτι που το Ηνωμένο Βασίλειο καταστρέφει.
«Θέλετε να αποσύρουμε όλα τα μετρητά μας, τις εταιρείες μας και τις επενδύσεις μας;
Επειδή μπορούμε να το κάνουμε εάν δεν επιστρέψετε στην πραγματικότητα» είναι το κεντρικό μήνυμα της επιστολής σύμφωνα με το Business Insider.
«Υπάρχουν πολλές ιαπωνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη, οι οποίες έχουν δημιουργήσει 440.000 θέσεις εργασίας.
Ένας σημαντικός αριθμός των επιχειρήσεων αυτών είναι συγκεντρωμένες στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Σχεδόν οι μισές εκ των ιαπωνικών άμεσων επενδύσεων στη ΕΕ το 2015 ήταν προς το Ηνωμένο Βασίλειο...
Ζητάμε από το Ηνωμένο Βασίλειο να λάβει σοβαρά υπόψη του αυτό το γεγονός και να ανταποκριθεί με υπευθυνότητα στην ελαχιστοποίηση τυχόν επιβλαβών επιπτώσεων σε αυτές τις επιχειρήσεις» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή της Ιαπωνίας.
Όπως αναφέρεται στην ίδια επιστολή, οι ιαπωνικές τράπεζες μπορούν να φύγουν από τη Βρετανίαν, εάν η βρετανική κυβέρνηση δεν μπορέσει να διατηρήσει μια σωστή οικονομική σχέση με την ΕΕ.
«Αν τα ιαπωνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δεν μπορούν να διατηρήσουν το ενιαίο διαβατήριο που λαμβάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες στις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες στην ΕΕ και θα μπορούσαν να αναγκαστούν να αποκτήσουν εκ νέου εταιρικό status εντός της ΕΕ και να αποκτήσουν και πάλι το διαβατήριο, ή να μεταφέρουν τις δραστηριότητές τους από το Ηνωμένο Βασίλειο στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις στην ΕΕ» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης