Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αγνοεί την επικείμενη συμφωνία Ρωσίας-Σ. Αραβίας το Ιράν – Αυξάνει την παραγωγή πετρελαίου

Αγνοεί την επικείμενη συμφωνία Ρωσίας-Σ. Αραβίας το Ιράν – Αυξάνει την παραγωγή πετρελαίου
«Όλοι στην αγορά γνωρίζουν πως σύντομα θα εισάγουμε νέο αργό στην αγορά, μέχρι τα τέλη του 2016»
Σε εκ νέου αύξηση της παραγωγής πετρελαίου αναμένεται να προχωρήσει το Ιράν, αγνοώντας έτσι πλήρως την πρόσφατη σύγκλιση μεταξύ Ρωσίας και Σαουδικής Αραβίας για «πάγωμα» ή και μείωση της παραγωγής.
«Ο τρέχον ρυθμός παραγωγής μας είναι ελαφρώς άνω των 3,8 εκατ. βαρελιών την ημέρα και πριν τις κυρώσεις ήμασταν πάνω από τα τέσσερα εκατομμύρια.
Όλοι στην αγορά γνωρίζουν πως σύντομα θα εισάγουμε νέο αργό στην αγορά, μέχρι τα τέλη του 2016.
Αυτό σημαίνει αύξηση της παραγωγής κατά τουλάχιστον 300.000 βαρέλια την ημέρα, οπότε σημαίνει ότι μπορούμε να φτάσουμε στα προ-κυρώσεων επίπεδα παραγωγής σε δύο ή τρεις μήνες», υποστήριξε μιλώντας σήμερα 7/9 στο CNBC ο αξιωματούχος της National Iranian Oil Company (NIOC), Seyed Mohsen Ghamsari.
Επίσης, ο κ.Ghamsari προχώρησε και στην εκτίμηση πως η αγορά «μαύρου χρυσού» αναμένεται να ισορροπήσει (η προσφορά θα εξισωθεί με τη ζήτηση) το δ΄ 3μηνο του 2016 ή το α΄ 3μηνο του επόμενου έτους.
Θυμίζουμε πως προ διημέρου η Μόσχα και το Ριάντ συμφώνησαν στη σύσταση μιας ομάδα δράσης (task force) που θα παρακολουθεί τα θεμελιώδη στην αγορά πετρελαίου, θα προτείνει μέτρα και κοινές δράσεις, προκειμένου να διασφαλίζει τη σταθερότητα της αγοράς του «μαύρου χρυσού».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης