Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία: Συμφωνία Erdogan – Putin για εκεχειρία το συντομότερο δυνατό στο Χαλέπι

tags :
Συρία: Συμφωνία Erdogan – Putin για εκεχειρία το συντομότερο δυνατό στο Χαλέπι
Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να εντείνουν τις προσπάθειες τους προς αυτήν την κατεύθυνση
Να εντείνουν τις προσπάθειες τους έτσι ώστε το συντομότερο δυνατό να επιτευχθεί και να εφαρμοστεί εκεχειρία στη Συρία συμφώνησαν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας ο πρόεδρος της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan και ο Ρώσος ομόλογος του, Vladimir Putin.
Η Άγκυρα ελπίζει ότι η εκεχειρία θα έχει τεθεί σε ισχύ στο Χαλέπι (βόρεια Συρία) έγκαιρα για την Έιντ αλ Άντχα, τη μουσουλμανική εορτή της θυσίας – στην Τουρκία ξεκινά την 12η Σεπτεμβρίου –, μετέδωσε το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, υπογραμμίζοντας ότι ο Erdogan θεωρεί ότι είναι κρίσιμο να εφαρμοστεί εκεχειρία «το συντομότερο δυνατόν».
Ο Erdogan είχε χωριστές συναντήσεις με τον Putin και τον πρόεδρο των ΗΠΑ B. Obama στο περιθώριο της G20 στην Κίνα, και τόνισε σε αμφότερους ότι θεωρεί κρίσιμο να εφαρμοστεί κατάπαυση του πυρός στο Χαλέπι.
Σημειώνεται ότι η Ρωσία υποστηρίζει το καθεστώς της Δαμασκού, ενώ η Τουρκία επιδιώκει την αποχώρηση του Bashar al Assad από την εξουσία.
Σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, το οποίο επικαλείται ανακοίνωση Τύπου του Κρεμλίνου για τη συνομιλία των Erdogan - Putin, οι δύο πρόεδροι «συμφώνησαν να συνεχίσουν τις εντατικές (διμερείς) επαφές σε διάφορα επίπεδα για τον συντονισμό των προσπαθειών τους με στόχο να διευκολυνθεί η διευθέτηση της συριακής σύρραξης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης