Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο κόκκινο η Wall Street, λόγω ανανεωμένης ανησυχίας για αύξηση των επιτοκίων της Fed

Στο κόκκινο η Wall Street, λόγω ανανεωμένης ανησυχίας για αύξηση των επιτοκίων της Fed
Οι επενδυτές παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις εξελίξεις στην πετρελαϊκή αγορά
Σε αρνητικό έδαφος βρίσκονται οι κύριοι αμερικανικοί δείκτες στην εκκίνηση της σημερινής, Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, συνεδρίασης, λόγω της ανανεωμένης ανησυχίας για αύξηση των παρεμβατικών επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve - Fed).
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο αναλυτής της JPMorgan Funds, David Kelly, «το κλειδί σήμερα είναι η ομιλία του Eric Rosengren. Η Fed επιχειρεί να… αναγκαστεί να αυξήσει τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο, με στόχο να διατηρήσει την αξιοπιστία της».
Ο Rosengren, πρόεδρος της Fed Βοστόνης, τάχθηκε σήμερα αναφανδόν υπέρ της αύξησης των επιτοκίων του δολαρίου, προειδοποιώντας ότι «η αμερικανική οικονομία θα “υπερθερμανθεί”, εάν η Fed δεν αυξήσει τα επιτόκια της».
Επιπλέον, οι επενδυτές παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις εξελίξεις στην πετρελαϊκή αγορά.
Ενδεικτικά, περί τις 16:37, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί κατά 1,87%, στα 46,73 δολάρια, ενώ το πετρέλαιο Brent κινείται πτωτικά κατά 2%, στα 48,99 δολάρια ανά βαρέλι.
Στα της συνεδρίασης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,74% ή 137 μονάδες, στις 18.342,87 μονάδες.
Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq βρίσκεται στο -0,68%, στις 5.223,69 μονάδες, ενώ ο δείκτης-βαρόμετρο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,79%, στις 2.164,07 μονάδες.



www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης