Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βαριά «καμπάνα» σε όσες ευρωπαϊκές χώρες δεν υποδέχονται πρόσφυγες

Βαριά «καμπάνα» σε όσες ευρωπαϊκές χώρες δεν υποδέχονται πρόσφυγες
Η τροπολογία υποστηρίχθηκε από τις 7 χώρες του Group Med (Γαλλία, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρος, Μάλτα και Πορτογαλία) 
Βαριά «καμπάνα» θα επιβάλλεται στις χώρες που δεν υποδέχονται πρόσφυγες με βάση το τρέχον σύστημα των ποσοστώσεων, σύμφωνα με την τροπολογία που υιοθέτησε σήμερα 12/9 η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση των Επιτροπών Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία διεξήχθη στη Μπρατισλάβα.
Ειδικότερα, η τροπολογία προβλέπει επιβολή προστίμου ίσου με 250.000 ευρώ ανά πρόσφυγα, σε όσες χώρες αρνηθούν να τους υποδεχθούν.
Η τροπολογία υποστηρίχθηκε από τις 7 χώρες του Group Med (Γαλλία, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρος, Μάλτα και Πορτογαλία) που συνεδρίασαν στην Αθήνα την περασμένη Παρασκευή, αλλά και τη Γερμανία.
Σε αντίθετο κλίμα, η Πολωνία και γενικότερα οι χώρες του Βίζεγκραντ (Τσεχία, Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβακία) αρνήθηκαν την ενσωμάτωση των δύο σχετικών τροπολογιών που προτάθηκαν.
Την ελληνική Βουλή εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων Κώστας Δουζίνας, και τα μέλη της επιτροπής Γιώτα Κοζομπόλη (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ) και Κωνσταντίνος Τσιάρας (βουλευτής Ν.Δ.).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης