Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξεπέρασαν κι επίσημα τους 300.000 οι νεκροί από τον εμφύλιο στη Συρία

tags :
Ξεπέρασαν κι επίσημα τους 300.000 οι νεκροί από τον εμφύλιο στη Συρία
Ο σχετικός αριθμός είναι αυξημένος κατά 9.000 σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα
Περισσότεροι από 300.000 είναι πλέον και επίσημα οι νεκροί του αιματηρού συριακού εμφυλίου, από τον Μάρτιο του 2011, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που έδωσε σήμερα Τρίτη (13/9) στη δημοσιότητα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η έκθεση, ο ακριβής αριθμός των θυμάτων ανέρχεται στα 301.781 άτομα, εκ των οποίων οι 86.000 είναι άμαχοι πολίτες, ενώ τα υπόλοιπα άτομα αποτελούν μέλη των αντιμαχόμενων πλευρών.
Σημειώνουμε ότι ο σχετικός αριθμός είναι αυξημένος κατά 9.000 άτομα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, δείγμα της ιδιαίτερης έξαρσης των αιματηρών συγκρούσεων κατά τον μήνα του Αυγούστου.
Τα εν λόγω στοιχεία έρχονται μόλις μία μέρα μετά την επίσημη έναρξη της πανεθνικής κατάπαυσης πυρός στη χώρα, με την πρωτοβουλία των ΗΠΑ και της Ρωσίας, η οποία έχει στόχο την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους αμάχους, καθώς και την επίτευξη πολιτικής μετάβασης ώστε να τελειώσει ο πόλεμος.
Μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε αργά χθες (12/9) το βράδυ ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών John Kerry, η εκεχειρία τηρείται σε μεγάλο βαθμό κατά μήκος της χώρας, με εξαίρεση ορισμένες περιοχές στα νότια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης