Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία: Το καθεστώς Assad έχει παραβιάσει την εκεχειρία συνολικά 28 φορές

tags :
Συρία: Το καθεστώς Assad έχει παραβιάσει την εκεχειρία συνολικά 28 φορές
Οι κυβερνητικές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους πραγματοποίησαν επιθέσεις σε έξι διαφορετικές επαρχίες της χώρας
Το γεγονός ότι το καθεστώς Assad έχει ήδη παραβιάσει την πρόσφατη εκεχειρία στη Συρία συνολικά 28 φορές, κατήγγειλε χθες (15/9) το βρετανικό παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το εν λόγω ζήτημα, παρά το γεγονός ότι η κατάπαυση πυρός έχει τεθεί σε ισχύ μόλις μερικές ημέρες.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε το παρατηρητήριο, οι κυβερνητικές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους πραγματοποίησαν επιθέσεις σε έξι διαφορετικές επαρχίες της χώρας το τελευταίο 48ωρο, συμπεριλαμβανομένου και του Χαλεπιού, στο οποίο έχει δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα, λόγω του μεγάλου αριθμού αμάχων που βρίσκονται εκεί.
Υπενθυμίζουμε ότι την Τετάρτη (14/9) οι υπουργοί Εξωτερικών ΗΠΑ και Ρωσίας συμφώνησαν σε μία 48ωρη παράταση της κατάπαυσης πυρός, θέτοντας ως στόχο «την περεταίρω μείωση της βίας».
Παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής η εκεχειρία στη Συρία έχει διατηρηθεί σε μεγάλο βαθμό ακέραια, θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι έχει υποστεί ορισμένες παραβιάσεις, την ίδια στιγμή που το καθεστώς Assad διατηρεί σιγήν ιχθύος απέναντι στις κατηγορίες που του εξαπολύονται.
Πλέον, η κατάσταση στη χώρα καθιστά το ρόλο της Μόσχας ως τον πιο σημαντικό, καθώς είναι η μόνη εμπλεκόμενη πλευρά που μπορεί να ασκήσει ουσιαστική επιρροή στην συριακή κυβέρνηση και να την πείσει να συναινέσει σε μία πολιτική μετάβαση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης