Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Σχεδιάζει κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τις ΗΠΑ στη Νότια Θάλασσα

Ιαπωνία: Σχεδιάζει κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τις ΗΠΑ στη Νότια Θάλασσα
Η εν λόγω κίνηση έρχεται ως «αντίποινα» στις αντίστοιχες ασκήσεις Κίνας και Ρωσίας
Την πρόθεσή της να διεξάγει κοινές στρατιωτικές ασκήσεις μαζί με τις ΗΠΑ στην περιοχή της Νότιας Θάλασσας ανακοίνωσε σήμερα (16/9) η Ιαπωνία, κλιμακώνοντας ακόμα περισσότερο την ένταση στην περιοχή.
Συγκεκριμένα, η εν λόγω κίνηση έρχεται ως «αντίποινα» στις αντίστοιχες ασκήσεις Κίνας και Ρωσίας, οι οποίες έχουν ως στόχο την εδραίωση της κυριαρχίας του Πεκίνου στη Νότια Θάλασσα.
Μέχρι στιγμής το Τόκιο δεν έχει αναφερθεί λεπτομερώς στα σχέδιά του, ωστόσο τόνισε ότι θα δοθεί ιδιαίτερη βάση στις ναυτικές ασκήσεις, τομέας στον οποίο επιθυμεί μία «βαθύτερη συνεργασία» με την Ουάσινγκτον.
«Η Ιαπωνία από μέρους της θα αυξήσει την εμπλοκή της στη Νότια Θάλασσα, μέσω κοινών ναυτικών ασκήσεων με τις ΗΠΑ, καθώς και διμερείς και πολυμερείς ασκήσεις με τις ναυτικές δυνάμεις των γειτονικών χωρών», δήλωσε χαρακτηριστικά η υπουργός Άμυνας της χώρας.
Πλέον, η κατάσταση στην περιοχή δείχνει ιδιαιτέρως σοβαρή, καθώς οι εμπλεκόμενες πλευρές ολοένα και αυξάνονται, ενώ ήδη οι ΗΠΑ έχουν εμπλακεί σε αρκετές στρατιωτικές ασκήσεις, γεγονός που έχει προκαλέσει τη δυσαρέσκεια του Πεκίνου.
Να σημειώσουμε ότι η σχετική απόφαση της Ιαπωνίας έρχεται μόλις λίγες μέρες μετά τις προειδοποιήσεις της Κίνας ότι αναμένεται να υπάρξει σκληρή απάντηση εάν το Τόκιο «διαπεράσει την κόκκινη γραμμή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης