Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Η ακροδεξιά «απειλεί» τη Merkel - Αυτή τη φορά στο Βερολίνο

CNBC: Η ακροδεξιά «απειλεί» τη Merkel - Αυτή τη φορά στο Βερολίνο
Οι χριστιανοκοινωνιστές (CSU) αναμένεται να συνεχίσουν την κριτική τους στη Merkel για τη στάση της στο προσφυγικό ζήτημα
Οι τοπικές εκλογές στο Βερολίνο αποτελούν την επόμενη μεγάλη δοκιμασία για την καγκελάριο της Γερμανίας, Angela Merkel, με το CNBC να σημειώνει την αναμενόμενη ενίσχυση του ακροδεξιού, λαϊκίστικου κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία (ΑfD)».
Η κυβέρνηση Merkel έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα λόγω της πολιτική ανοικτών συνόρων στο προσφυγικό ζήτημα, καθώς το 2015 εισήλθε στη Γερμανία αριθμός - ρεκόρ προσφύγων και μεταναστών, σημειώνει το αμερικανικό δίκτυο ειδήσεων.
Η δυσαρέσκεια αναμένεται να αποτυπωθεί και στις εκλογές της Κυριακής 18/09 στο Βερολίνο, μετά την ήττα του CDU στο κρατίδιο του Μεκλεμβούργου, πριν από δύο εβδομάδας (τρίτη θέση, πίσω από το AfD).
Όπως αναφέρουν οι αναλυτές της Teneo Intelligence, οι αρνητικές επιπτώσεις από μια νέα θετική επίδοση του AfD, θα εντείνουν την πίεση στη Merkel.
Οι χριστιανοκοινωνιστές (CSU) αναμένεται να συνεχίσουν την κριτική τους στη Merkel για τη στάση της στο προσφυγικό ζήτημα.
«Το επόμενο σήμα που αναμένεται να παρακολουθήσουμε θα είναι το ενδεχόμενο η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση να υποστηρίξει ή όχι επίσημα την Μέρκελ την ώρα της ομοσπονδιακής διάσκεψης του κόμματος το Δεκέμβριο.
Όμως, ακόμη κι αν οι Βαυαροί καθυστερήσουν την απόφασή τους μέχρι τις αρχές του 2017, η έλλειψη εναλλακτικών λύσεων σημαίνει ότι ο χρόνος είναι στο πλευρό της καγκελάριου», σύμφωνα με τους αναλυτές. 
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το Πολιτικό Βαρόμετρο του ZDF, Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και Σοσιαλδημοκράτες (SPD) χάνουν από μία μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) φαίνεται να φθάνει σε διψήφιο ποσοστό, με τους Φιλελεύθερους (FDP) να ετοιμάζονται να επιστρέψουν στην τοπική Βουλή.
Η SPD εξακολουθεί να προηγείται με 23%, ακολουθεί η CDU με 18%, οι Πράσινοι παραμένουν σταθεροί στο 15%, η Αριστερά (Die Linke) κερδίζει μισή μονάδα και φθάνει στο 14,5%, η AfD βρίσκεται σταθερά στο 14%, ενώ η FDP, με 1,5 μονάδα επιπλέον από την προηγούμενη εβδομάδα, φθάνει στο 6,5%.
Εκτός Βουλής φαίνεται ότι θα παραμείνουν αυτή τη φορά οι Πειρατές.
Μέχρι τώρα το Βερολίνο κυβερνά συνασπισμός CDU και SPD.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης