Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία: Τουλάχιστον 8 νεκροί και 12 τραυματίες από αεροπορικές επιδρομές της κυβέρνησης

tags :
Συρία: Τουλάχιστον 8 νεκροί και 12 τραυματίες από αεροπορικές επιδρομές της κυβέρνησης
Η εν λόγω επίθεση έρχεται στον απόηχο της πανεθνικής κατάπαυσης πυρός, η οποία δεν κρίθηκε ιδιαιτέρως επιτυχημένη
Τουλάχιστον 8 νεκροί πολίτες, καθώς και 12 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός των νέων αεροπορικών επιδρομών που πραγματοποίησαν την Κυριακή (18/9) οι κυβερνητικές δυνάμεις στην νοτιοδυτική περιοχή Νταράα, σύμφωνα με σημερινή (19/9) ανακοίνωση των τοπικών αρχών.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η ανακοίνωση, η επίθεση έλαβε χώρα σε περιοχή όπου κατοικεί άμαχος πληθυσμός, στα βόρεια της πόλης, η οποία προστέθηκε προσφάτως στις περιοχές όπου κηρύχθηκε και επισήμως πόλεμος.
Να σημειώσουμε ότι η εν λόγω επίθεση έρχεται στον απόηχο της πανεθνικής κατάπαυσης πυρός, η οποία δεν κρίθηκε ιδιαιτέρως επιτυχημένη, εάν λάβει κάποιος υπόψη τις συνεχόμενες παραβιάσεις που πραγματοποιήθηκαν.
Παράλληλα, οι κύριες δυνάμεις που ανέλαβαν την πρωτοβουλία της εκεχειρίας, οι ΗΠΑ και η Ρωσίας, βιώνουν τις τελευταίες ώρες μία έντονη κρίση στις σχέσεις τους, καθώς η Μόσχα κατηγορεί την Ουάσιγκτον ότι πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές εναντίον ανταρτών, αφαιρώντας τη ζωή τουλάχιστον 62 ατόμων.
Από την πλευρά της, η Ουάσινγκτον εξέφρασε δημοσίως τη συγνώμη της για το περιστατικό, υπογραμμίζοντας ότι στόχος της ήταν οι τζιχαντιστές στην περιοχή, ωστόσο η πρωτοβουλία της να ενεργήσει μονομερώς απέναντι στο ζήτημα ήταν κάτι που δεν ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τη ρωσική πλευρά.
Υπενθυμίζουμε ότι οι δύο πλευρές είχαν δηλώσει ότι εφόσον η εκεχειρία τηρηθεί για επτά συνεχόμενες μέρες, θα ξεκινούσαν από κοινού επιδρομές εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.
Ωστόσο, οι αλλεπάλληλες παραβιάσεις της κατάπαυσης πυρός, καθώς και η επικοινωνιακή κρίση που βιώνουν οι δύο κυριότεροι διαχειριστές του ζητήματος, εμφανίζουν το ενδεχόμενο συνέχισης της εκεχειρίας ως εξαιρετικά απίθανο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης