Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Η Ιαπωνία προσπαθεί να περιπλέξει την κατάσταση στη Νότια Θάλασσα

Κίνα: Η Ιαπωνία προσπαθεί να περιπλέξει την κατάσταση στη Νότια Θάλασσα
«Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε την κυριαρχία μας και θαλάσσια συμφέροντά μας»
Στο γεγονός ότι η Ιαπωνία προσπαθεί να περιπλέξει την κατάσταση στη Νότια Θάλασσα, αναφέρθηκε σήμερα (19/9) μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, λόγω των κοινών στρατιωτικών δραστηριοτήτων που προανήγγειλε τις προηγούμενες μέρες, μαζί με τις ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η ανακοίνωση, η άποψη της Κίνας είναι ότι οι εμπλεκόμενες χώρες στο ζήτημα της Νότιας Θάλασσας θα πρέπει να επιλύσουν το θέμα μέσα από το διάλογο, έχοντας ως κύριο μέλημα την διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή.
«Ας δούμε λοιπόν τι αποτελέσματα θα έχει η κίνηση της Ιαπωνίας να περιπλέξει την κατάσταση στην περιοχή, με το πρόσχημα ότι δρα εκ μέρους της διεθνούς κοινότητας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Υπουργείου, Lu Kang, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την εν λόγω κίνηση από το Τόκιο.
Να σημειώσουμε ότι τις προηγούμενες μέρες η Ιαπωνία προανήγγειλε τη διεξαγωγή κοινών στρατιωτικών ασκήσεων με τις ΗΠΑ στην περιοχή, με στόχο την ενίσχυση της άμυνάς της.
«Οι κινήσεις της Ιαπωνίας έχουν απομακρύνει τις υπόλοιπες χώρες από το να συμμετέχουν σε αυτές, καθώς αδυνατούν να συμμεριστούν την οπτική της», υπογράμμισε ο Lu, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να τονίσει το πόσο άστοχη ήταν η εν λόγω πρωτοβουλία του Τόκιο.
«Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε την κυριαρχία μας και θαλάσσια συμφέροντά μας», κατέληξε ο Lu, σε μία περίοδο μάλιστα όπου η Κίνα διεξάγει κοινές ετήσιες στρατιωτικές ασκήσεις με τη Ρωσία, μία κίνηση που έχει προκαλέσει την ανησυχία της διεθνούς κοινότητας, καθώς θεωρείται ότι ανεβάσει επικίνδυνα το θερμόμετρο στην περιοχή.
Υπενθυμίζουμε ότι τον περασμένο Ιούλιο, το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης δικαίωσε την πλευρά των Φιλιππίνων για το ζήτημα της Νότιας Θάλασσας, με το Πεκίνο ωστόσο να απορρίπτει την απόφαση, δηλώνοντας πως δεν πρόκειται να την αναγνωρίσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης