Τελευταία Νέα
Διεθνή

Soder (ΥΠΟΙΚ Βαυαρίας): O Gabriel θα βαδίσει στη γέφυρα της Αριστεράς για να γίνει καγκελάριος

Soder (ΥΠΟΙΚ Βαυαρίας): O Gabriel θα βαδίσει στη γέφυρα της Αριστεράς για να γίνει καγκελάριος
Η Merkel θα αλλάξει την πολιτική της στο προσφυγικό εκτίμησε ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας
Τη συνεργασία του προέδρου των Σοσιαλδημοκρατών Sigmar Gabriel με τις αριστερές δυνάμεις στην Γερμανία προκειμένου να αναλάβει την καγκελαρία της χώρας προβλέπει ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας, Marcus Soder.
Σε δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt ο Soder προέβλεψε μάλιστα και την αλλαγή πολιτικής από τη Merkel όσον αφορά το προσφυγικό.
«Τα όρια της ντροπής έχουν ξεπεραστεί.
Ο πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) Sigmar Gabriel θα αξιοποιήσει κάθε ευκαιρία να γίνει καγκελάριος, αν όχι με τη βοήθεια του λαού, τουλάχιστον με τη βοήθεια αριστερών κομμάτων.
Γι αυτό και θα βαδίσει πάνω στη γέφυρα την οποία κατασκευάζει το κόμμα της Αριστεράς (Die Linke)» υποστήριξε ο Soder, ο οποίος θεωρεί ότι το αποτέλεσμα των εκλογών στο Βερολίνο είναι πιθανόν να οδηγήσει σε κόκκινο-κόκκινο-πράσινο συνασπισμό (Σοσιαλδημοκράτες-Αριστερά-Πράσινοι), ο οποίος θα είναι και το μοντέλο για τη Γερμανία, μετά τις εθνικές εκλογές το 2017.
Ο Soder όμως βλέπει και αλλαγή στάσης από τη Merkel.
«Προβλέπεται αλλαγή πολιτικής.
Οι δηλώσεις της καγκελαρίου είναι ιδιαίτερα σημαντικές.
Πρόκειται για την ορθή προσέγγιση.
Τα λόγια όμως πρέπει να τα ακολουθήσουν πράξεις» τόνισε ο Soder, αναφερόμενος στις χθεσινές δηλώσεις της Merkel, η οποία παραδέχτηκε ότι έχουν γίνει λάθη στο προσφυγικό και έλαβε αποστάσεις από την έως τώρα πολιτική της, χωρίς όμως να δεσμευτεί συγκεκριμένα για κάποια αλλαγή πολιτικής.
Ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας επανέλαβε, για μια ακόμα φορά, την απαίτηση του κόμματός του να τεθεί ένα ανώτατο όριο υποδοχή προσφύγων και είπε ότι αυτό δεν είναι διαπραγματεύσιμο.
«Το ανώτατο όριο δεν είναι ισχυρογνωμοσύνη.
Ο όρος συμβολίζει ότι το μέχρι τώρα σύστημα δεν λειτουργεί και πρέπει να αλλάξει» είπε ο Soder, αναφέροντας πως «θέλουμε η Γερμανία να παραμείνει Γερμανία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης