Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Πολύ δύσκολο να συνεχιστεί η εφαρμογή της εκεχειρίας στη Συρία

ΗΠΑ: Πολύ δύσκολο να συνεχιστεί η εφαρμογή της εκεχειρίας στη Συρία
Η Ουάσινγκτον τονίζει ότι η επίθεση κατά της αποστολής παροχής βοήθειας του ΟΗΕ αποτέλεσε σοβαρό πλήγμα για τις ειρηνευτικές προσπάθειες που γίνονται στην περιοχή
Τις έντονες αμφιβολίες σχετικά με το κατά πόσο η εκεχειρία των προηγούμενων ημερών στη Συρία μπορεί να διατηρηθεί, εξέφρασε τη Δευτέρα (19/9) η πλευρά των ΗΠΑ, τονίζοντας παράλληλα ότι αν και η κατάπαυση πυρός λήγει σήμερα (20/9) το βράδυ, πρακτικά αυτή τη στιγμή δεν βρίσκεται σε ισχύ.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι της Ουάσινγκτον, των οποίων τα ονόματα δε γίνανε γνωστά, ενώπιο δημοσιογράφων, «δεν ξέρουμε εάν η εκεχειρία μπορεί να διασωθεί», από τη στιγμή μάλιστα που η συριακή κυβέρνηση είχε κηρύξει ήδη εντός της ημέρας το τέλος της κατάπαυσης πυρός, επικαλούμενη παραβιάσεις της από τους τρομοκράτες.
Παράλληλα, οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ αναφέρθηκαν και στο τραγικό περιστατικό της επίθεσης που δέχθηκε η αποστολή παροχής βοήθειας του ΟΗΕ κοντά στην περιοχή του Χαλεπιού, η οποία στοίχησε τη ζωή αρκετών ανθρώπων, ανάμεσά τους και εθελοντές και οδηγοί του Οργανισμού.
Αν και μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο ποια πλευρά πραγματοποίησε την εν λόγω επίθεση, η πλευρά των ΗΠΑ αναφέρει ότι υπάρχουν «σοβαρές ενδείξεις» ότι επρόκειτο για αεροπορική επιδρομή, αποκλείοντας, όπως ήταν φυσικό, το ενδεχόμενο να πρόκειται για επίθεση του Διεθνούς Συνασπισμού.
«Υπάρχουν μόνο δύο πιθανές περιπτώσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι αμερικανικές πηγές, φωτογραφίζοντας με αυτό τον τρόπο τη Ρωσία και τη συριακή κυβέρνηση.
«Αυτό που συνέβη ήταν ένα σοβαρό πλήγμα στις προσπάθειές μας να φέρουμε την ειρήνη στη χώρα, και πλέον εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στη Ρωσία να αποδείξει τη σοβαρότητα του σκοπού της όχι μόνο με λόγια, αλλά και με πράξεις», κατέληξαν.
Να σημειωθεί ότι η εκεχειρία της προηγούμενης εβδομάδας υπέστη εκατοντάδες παραβιάσεις από αρκετές πλευρές, συμπεριλαμβανομένων και των ίδιων των ΗΠΑ, οι οποίες έπληξαν κατά λάθος αμάχους, στην προσπάθεια επίθεσης εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης