Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Αρνείται τις κατηγορίες για τον βομβαρδισμό του κονβόι του ΟΗΕ στη Συρία

Ρωσία: Αρνείται τις κατηγορίες για τον βομβαρδισμό του κονβόι του ΟΗΕ στη Συρία
Το Υπουργείο Εξωτερικών απέρριψε επίσης τις κατηγορίες ότι η αποστολή βομβαρδίστηκε από τις δυνάμεις του Assad
Σε απόρριψη των κατηγοριών των ΗΠΑ, ότι βομβάρδισε το κονβόι του ΟΗΕ στη Συρία τη Δευτέρα (19/9) το βράδυ, προχώρησε πριν από λίγη ώρα το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου να αρνείται κάθε ανάμειξη της Μόσχας με τις θανάσιμες αεροπορικές επιδρομές προς την αποστολή παροχής βοήθειας του Οργανισμού.
Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο Igor Konashenkov, «κανένα είδος αεροπορικής επίθεσης προς ανθρωπιστικό κονβόι του ΟΗΕ νοτιοδυτικά του Χαλεπιού δεν πραγματοποιήθηκε από ρωσικά ή συριακά αεροσκάφη», απορρίπτοντας με αυτόν τον τρόπο και τις κατηγορίες που αφορούσαν το καθεστώς Assad.
Να υπενθυμίσουμε ότι η χθεσινές αεροπορικές επιθέσεις στοίχησαν τη ζωή περίπου 20 ανθρώπων, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν εθελοντές και οδηγοί.
Νωρίτερα, αξιωματούχοι των ΗΠΑ είχαν αποποιηθεί κάθε ανάμειξη της Ουάσινγκτον στο σχετικό περιστατικό, «φωτογραφίζοντας» μέσω των σχολίων τους τη Ρωσία και τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, γεγονός που αναμένεται να ψυχράνει ακόμα περισσότερο τις σχέσεις των δύο πλευρών και να απομακρύνει περεταίρω το ενδεχόμενο παράτασης της εκεχειρίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης