Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Η επίθεση στο κονβόι του ΟΗΕ πραγματοποιήθηκε από ρωσικά μαχητικά

ΗΠΑ: Η επίθεση στο κονβόι του ΟΗΕ πραγματοποιήθηκε από ρωσικά μαχητικά
Η Ουάσινγκτον υποστηρίζει ότι την ώρα της επίθεσης διέσχιζαν την περιοχή δύο αεροσκάφη Sukhoi SU-24
Τη βεβαιότητα ότι η Ρωσία κρύβεται πίσω από την αιματηρή επίθεση εναντίον του κονβόι του ΟΗΕ στη Συρία, εξέφρασε την Τρίτη (20/9) το βράδυ η πλευρά της Ουάσινγκτον, δυσχεραίνοντας με αυτόν τον τρόπο ακόμα περισσότερο τις σχέσεις των δύο πλευρών.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν αμερικανοί αξιωματούχοι, η ανωνυμία των οποίων διατηρήθηκε, την ώρα της αιματηρής επίθεσης διέσχιζαν την περιοχή δύο ρωσικά μαχητικά Sukhoi SU-24, γεγονός που αυξάνει σε μεγάλο βαθμό τις πιθανότητες η Μόσχα να συνδέεται με το περιστατικό.
Πλέον, η εν λόγω εξέλιξη φαίνεται να δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο το ζήτημα της εκεχειρίας στη Συρία, η οποία θεωρείται πλέον δύσκολο να παραταθεί, καθώς οι δύο κύριες πλευρές, ΗΠΑ και Ρωσία, βρίσκονται συνεχώς σε μία ανταλλαγή κατηγοριών, αναφορικά με επιθέσεις που παραβίασαν την κατάπαυση πυρός.
Μόλις λίγες ώρες μετά το περιστατικό, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας απέρριψε τις κατηγορίες της Ουάσινγκτον, ενώ παράλληλα αρνήθηκε και οποιαδήποτε ανάμειξη της συριακής κυβέρνησης με το γεγονός.
Να σημειώσουμε ότι η επίθεση εναντίον της αποστολής του ΟΗΕ έπληξε 18 οχήματα συνολικά, αφαιρώντας τη ζωή τουλάχιστον 20 ατόμων, η πλειοψηφία των οποίων ήταν εθελοντές και οδηγοί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης