Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Η ΕΕ μας έχει απογοητεύσει για τον τρόπο διαχείρισης του προσφυγικού ζητήματος

Erdogan: Η ΕΕ μας έχει απογοητεύσει για τον τρόπο διαχείρισης του προσφυγικού ζητήματος
«Η Τουρκία έχει μείνει μόνη της από την αρχή του συριακού εμφυλίου»
Στο γεγονός ότι η ΕΕ έχει απογοητεύσει την Τουρκία με τη στάση της και τον τρόπο διαχείρισης του προσφυγικού ζητήματος αναφέρθηκε την Τρίτη (20/9) ο πρόεδρος της Τουρκίας, Tayyip Erdogan, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το Προσφυγικό.
Συγκεκριμένα, ο Erdogan αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η Τουρκία έχει τηρήσει πλήρως τις δεσμεύσεις της απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση που αφορούν τη συμφωνία για το προσφυγικό ζήτημα, η οποία έχει τεθεί σε εφαρμογή από τον Μάρτιο.
«Ως απάντηση σε αυτό, οι υποσχέσεις της ΕΕ προς την Τουρκία δυστυχώς δεν τηρήθηκαν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο τούρκος πρόεδρος, ο οποίος φρόντισε για την καλύτερη διαφύλαξη των ελληνοτουρκικών συνόρων, καθώς και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων που βρίσκονται στη χώρα.
«Η Τουρκία έχει μείνει μόνη της από την αρχή του συριακού εμφυλίου και για μία ακόμη φορά νομίζω πως αντιμετωπίζουμε τις ίδιες συνέπειες», πρόσθεσε ο Erdogan, ο οποίος τόνισε ότι οι Βρυξέλλες επέδειξαν μεγάλη ασυνέπεια απέναντι σε μία τόσο θεμελιώδης ανθρωπιστική κρίση.
«Σαν χώρα με μία ανθρωπιστική προσέγγιση, έχουμε κρατήσει τα σύνορά μας ορθάνοιχτα σε εκείνους που προσπαθούν να ξεφύγουν από την τυραννία και την καταπίεση», υπογράμμισε ο τούρκος πρόεδρος, τονίζοντας παράλληλα ότι η χώρα του φιλοξενεί τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων παγκοσμίως, γύρω στα 3 εκατομμύρια.
Παράλληλα, ο Erdogan αναφέρθηκε και στη στάση της διεθνούς κοινότητας, η οποία εκτός του ότι δεν έχει στηρίξει χρηματικά την Τουρκία όσο θα μπορούσε, επιπλέον δε μπορεί να διαχειριστεί τις συγκρούσεις που συμβαίνουν στον κόσμο.
«Πρέπει άμεσα, έγκαιρα και αποφασιστικά να λάβουμε μέτρα ώστε να σταματήσουμε την εν λόγω κρίση, διαφορετικά δε θα έχουμε την ευκαιρία να εξηγήσουμε στις μελλοντικές γενιές γιατί καθυστερήσαμε να δράσουμε», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης