Τελευταία Νέα
Διεθνή

J. Kerry: Να καθηλωθούν τα μαχητικά του συριακού στρατού για να παρασχεθεί ανθρωπιστική βοήθεια

J. Kerry: Να καθηλωθούν τα μαχητικά του συριακού στρατού για να παρασχεθεί ανθρωπιστική βοήθεια
Οι δηλώσεις του Αμερικανού έρχονται δύο ημέρες από τον εναέριο βομβαρδισμό ενός κομβόι που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στο Χαλέπι
Τα μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας της συριακής κυβέρνησης πρέπει να καθηλωθούν άμεσα προκειμένου να παρασχεθεί βοήθεια στους πολίτες της χώρας, υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, John Kerry.
Επίσης, στο πλαίσιο της 71ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη και παρόντος και του Ρώσου ομόλογου του Sergey Lavrov, ο κ.Kerry απαίτησε την εφαρμογή της συμφωνίας μεταξύ Ουάσινγκτον και Μόσχας στις 9/9, δηλαδή την κατάπαυση του πυρός και την απαγόρευση πτήσης των αεροσκαφών της συριακής κυβέρνησης.
Οι δηλώσεις του Αμερικανού αξιωματούχου έρχονται δύο ημέρες από τον εναέριο βομβαρδισμό ενός κομβόι που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στο Χαλέπι.
Σημειώνεται πως κανένας δεν ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης.
«Οι εμπλεκόμενες στον πόλεμο πλευρές να σταματήσουν να σαμποτάρουν την εκεχειρία.
Πιστεύω υπάρχει ακόμα τρόπος να τερματιστεί η σφαγή στη Συρία», δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, ενώ καταλήγοντας εξέφρασε την άποψη πως ο Sergey Lavrov «βρίσκεται σε παράλληλο σύμπαν»…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης