Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διπλωματικός πυρετός για τη Συρία – ΗΠΑ και Ρωσία προσπαθούν να περισώσουν την κατάπαυση πυρός

tags :
Διπλωματικός πυρετός για τη Συρία – ΗΠΑ και Ρωσία προσπαθούν να περισώσουν την κατάπαυση πυρός
Συνέρχονται σήμερα οι χώρες που απαρτίζουν τη Διεθνή Ομάδα Στήριξης της Συρίας
Μια ακόμα προσπάθεια προκειμένου να περισωθεί η συμφωνία για την κατάπαυση πυρός στη Συρία θα κάνουν σήμερα οι ΗΠΑ και η Ρωσία, καθώς συναντώνται στο περιθώριο της ετήσιας Συνόδου Ηγετών στα Ηνωμένα Έθνη οι χώρες που απαρτίζουν τη Διεθνή Ομάδα Στήριξης της Συρίας (ISSG).
Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 21:00 ώρα Ελλάδας (14:00 ώρα Νέας Υόρκης).
Η ομάδα εργασίας σχηματίστηκε το 2015 κατά τις συνομιλίες στη Βιέννη και προεδρεύουν σ' αυτή από κοινού οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία.
Εκτός των δύο δυνάμεων, απαρτίζεται και από τις εξής χώρες/ενώσεις: Αίγυπτος, Αραβικός Σύνδεσμος, Αυστραλία, Γαλλία, Γερμανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένα Έθνη, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, Ιαπωνία, Ιορδανία, Ιράκ, Ιράν, Ισπανία, Ιταλία, Καναδάς, Κατάρ, Κίνα, Λίβανος, Μεγάλη Βρετανία, Ολλανδία, Ομάν, Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας, Ρωσία, Σαουδική Αραβία, και Τουρκία.
Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin ζητά από τις Ηνωμένες Πολιτείες να προστατέψουν τις αυτοκινητοπομπές ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία, όπως ανέφερε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Sigmar Gabriel.
Η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες διαφωνούν για την ευθύνη της καταστροφής από επίθεση μιας αυτοκινητοπομπής κοντά στο Χαλέπι τη Δευτέρα, η οποία διέκοψε την συμφωνία εκεχειρίας στη χώρα.
Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι η ευθύνη ανήκει σε ρωσικά μαχητικά, το οποίο αρνείται η Μόσχα, ενώ το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είπε χθες ότι ένα μη επανδρωμένο σκάφος των ΗΠΑ βρισκόταν στην περιοχή όταν έγινε η επίθεση.
Ο Gabriel, ο οποίος συναντήθηκε ιδιαιτέρως με τον Putin για περίπου μία ώρα χθες, είπε ότι ο Ρώσος ηγέτης αρνείται την συμμετοχή της Ρωσίας στο συμβάν και πρόσθεσε ότι ο Putin έδειξε έντονο ενδιαφέρον για την επανεγκατάσταση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Συρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης