Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος το Σεπτέμβριο 2016 - Στις 102 μονάδες

tags :
Γαλλία: Βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος το Σεπτέμβριο 2016 - Στις 102 μονάδες
Τα αποτελέσματα κρίνονται ανώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών
Μία μικρή αλλά απροσδόκητη βελτίωση κατέγραψε το επιχειρηματικό κλίμα στη Γαλλία το Σεπτέμβριο του 2016, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που είδα σήμερα (22/9) το φως της δημοσιότητας, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος της Insee σημείωσε άνοδο κατά +1 μονάδα, στις 102, ανακάμπτοντας από την πτώση που είχε καταγράψει τον Αύγουστο του 2016.
Να σημειώσουμε ότι οι οικονομικοί αναλυτές ανέμεναν το εν λόγω ποσοστό να παραμείνει σταθερό, ενώ χαρακτηριστικό είναι πλέον το γεγονός ότι η επιχειρηματική εμπιστοσύνη έχει διατηρηθεί γύρω από το «ψυχολογικό όριο» των 100 μονάδων για περισσότερο από έναν χρόνο.
Παράλληλα, σημειώθηκε βελτίωση τόσο στον μεταποιητικό κλάδο, όσο και στον κλαδο υπηρεσιών, ενώ στο λιανικό εμπόριο ο σχετικός δείκτης σημείωσε πτώση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.
Παρά το γεγονός ότι οι εξαγωγές στον μεταποιητικό κλάδο παρέμειναν αρκετά σταθερές, οι επιχειρήσεις εμφανίστηκαν πιο αισιόδοξες αναφορικά με τις προοπτικές της παραγωγής και των παραγγελιών, ενώ και ο τομέας των τροφίμων κατέγραψε άνοδο οκτώ μονάδων, μετά την πτώση επτά μονάδων που κατέγραψε τον Αύγουστο του 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης