Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Αναγκαία η στενότερη συνεργασία με τις ΗΠΑ για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών

tags :
Erdogan: Αναγκαία η στενότερη συνεργασία με τις ΗΠΑ για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών
Ο τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στην έλλειψη συνεργασίας της χώρας του με τις ΗΠΑ, γεγονός που όπως φαίνεται, στοιχίζει σε μεγάλο βαθμό στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των τζιχαντιστών
Στην ανάγκη του Διεθνούς Συνασπισμού, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, να έχει πιο αποτελεσματική συνεργασία προκειμένου να «τελειώσει το Ισλαμικό Κράτος» αναφέρθηκε την Πέμπτη (22/9) ο πρόεδρος της Τουρκίας, Tayyip Erdogan, ο οποίος βρέθηκε στη Νέα Υόρκη για να παραστεί στη Σύνοδο που αφορά το συριακό ζήτημα.
Συγκεκριμένα, ο τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στην έλλειψη συνεργασίας της χώρας του με τις ΗΠΑ, γεγονός που όπως φαίνεται, στοιχίζει σε μεγάλο βαθμό στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των τζιχαντιστών στην ευρύτερη περιοχή.
«Ζητάμε μία ζώνη απαγόρευσης πτήσεων, ή μία κοινή χερσαία επιχείρηση και δεν έχουμε τίποτα από αυτά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Erdogan, προσθέτοντας ότι προκειμένου οι επιχειρήσεις να είναι επιτυχημένες «η συνεργασία μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ είναι κρίσιμη».
«Το έχω επαναλάβει πολλές φορές: ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τις ΗΠΑ ώστε να τελειώσουμε το Ισλαμικό Κράτος», υπογράμμισε ο τούρκος πρόεδρος, τονίζοντας ότι οι τζιχαντιστές, «θα ψάχνουν μέρος να κρυφτούν».
Σε ότι αφορά το ζήτημα των προσφύγων, ο Erdogan δήλωσε ότι στόχος της Τουρκίας είναι η δημιουργία μίας ασφαλούς ζώνης που θα επεκτείνεται στα 4.000 με 5.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, στην οποία θα χτιστούν οικισμοί στην οποία θα φιλοξενούνται οι πρόσφυγες που αναζητούν καταφύγιο μακριά από την αιματοχυσία της χώρας τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης