Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Περαιτέρω επιβράδυνση του επιχειρηματικού κλίματος τον Σεπτέμβριο 2016

Ευρωζώνη: Περαιτέρω επιβράδυνση του επιχειρηματικού κλίματος τον Σεπτέμβριο 2016
Ο σύνθετο δείκτης PMI της Markit υποχώρησε στις 52,6 μονάδες
Περεταίρω επιβράδυνση καταγράφηκε στο επιχειρηματικό κλίμα της Ευρωζώνης τον Σεπτέμβριο του 2016, όπως καταδεικνύει ο σχετικός δείκτης της Markit, με τους κλάδους υπηρεσιών και μεταποίησης να καταγράφουν την ισχνότερη ανάπτυξή από τον Ιανουάριο του 2015.
Συγκεκριμένα, ο σύνθετος PMI βρέθηκε στις 52,6 μονάδες, έναντι 52,9 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, καταγράφοντας χαμηλό 20 μηνών, γεγονός που καταδεικνύει την έλλειψη δυναμικής της οικονομίας της Ευρωζώνης κατά το τρίτο τρίμηνο.
Αναλυτικότερα, ο κλάδος υπηρεσιών παρέμεινε σε ρυθμούς ανάπτυξης, σημειώνοντας ωστόσο επιβράδυνση, με τον σχετικό δείκτη να βρίσκεται στις 52,1 μονάδες, έναντι 52,8 μονάδων τον Αύγουστο του 2016, καταγράφοντας χαμηλό 21 μηνών.
Σε ότι αφορά τον μεταποιητικό κλάδο, ο δείκτης PMI βρέθηκε στις 52,6 μονάδες, έναντι 51,7 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που αποτελεί υψηλό τριμήνου και αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα στο να διατηρηθεί οι οικονομία σε ρυθμούς ανάπτυξης.
Να σημειώσουμε ότι, στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες της χώρας, στη Γερμανία και τη Γαλλία, καταγράφηκαν χαμηλά 16 και 15 μηνών αντίστοιχα, συμπαρασέρνοντας σε μεγάλο βαθμό το σύνολο της Ευρωζώνης.
Παράλληλα, ο ρυθμός δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας επίσης επιβραδύνθηκε κατά το τέλος του τρίτου τριμήνου, ενώ η αύξηση των θέσεων απασχόλησης επιταχύνθηκε στον κατασκευαστικό κλάδο, ενώ σημείωσε επιβράδυνση στους παρόχους υπηρεσιών.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης