Τελευταία Νέα
Διεθνή

Storchak (Ρώσος ΥΠΟΙΚ): Η Ελλάδα είναι φίλη μας αλλά μην περιμένει πολλά από εμάς

Storchak (Ρώσος ΥΠΟΙΚ): Η Ελλάδα είναι φίλη μας αλλά μην περιμένει πολλά από εμάς
Ο υφυπουργός Οικονομικών της Ρωσίας δήλωσε στο CNBC ότι η χώρα δεν είναι σε τέτοια οικονομική θέση ώστε να μπορεί να βοηθήσει οικονομικά την Ελλάδα 
Αν και τα τελευταία χρόνια έχουν ακουστεί πολλά σχετικά με το εάν η Ρωσία θα μπορούσε να συμβάλλει την ανάκαμψη της Ελλάδας, ο Ρώσος υφυπουργός Οικονομικών Sergey Storchak δήλωσε στο CNBC ότι η χώρα του δεν είναι σε οικονομική θέση να βοηθήσει τη φορτωμένη με χρέος Ελλάδα να ανακάμψει.
Σύμφωνα με το CNBC, όλα αυτά τα χρόνια πολλοί έχουν υποστηρίξει ότι η Ρωσία θα μπορούσε να παρέμβει για να προσφέρει ένα εναλλακτικό πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα.
Ωστόσο, η Ρωσία είδε την οικονομία της να πέφτει σε ύφεση έπειτα από μια δραματική πτώση της τιμής του πετρελαίου από το 2014 αλλά και την επιβολή διεθνών κυρώσεων για την προσάρτηση της Κριμαίας.
«Η Ρωσία, βέβαια, θα μπορούσε να είναι ένας φίλος (της Ελλάδας) από διαφορετικές οπτικές γωνίες» δήλωσε επίσης, ο Storchak.
Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας: «Αλλά σε αυτό το στάδιο, είναι μάλλον δύσκολο να πούμε ότι είμαστε σε θέση να παρέχουμε δάνειο στην Ελλάδα».
Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό, όμως, «οι ρωσικές εταιρείες ανυπομονούν να είναι πιο ενεργές
στην οικονομία της Ελλάδα από την άποψη των άμεσων επενδύσεων και νομίζω ότι αυτό θα βοηθήσει την ελληνική οικονομία» είπε ο ίδιος.
Εν τω μεταξύ, το CNBC αναφέρεται και στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων που πρέπει να υλοποιήσει η Ελλάδα στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους δανειστές.
«Μέρος της συμφωνίας δεσμεύει την κυβέρνηση με ένα πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, που έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των ξένων, κυρίως από την Κίνα και τη Ρωσία.
Ο Storchak πρόσθεσε ότι οι προϋποθέσεις για την επέκταση των ρωσικών επενδύσεων στην Ελλάδα είναι καλές.
«Οι προσδοκίες μου είναι ότι οι δύο χώρες θα αναπτύξουν τις σχέσεις τους σε διάφορους τομείς και θα είναι προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και του ελληνικού λαού» είπε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης