Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σαουδική Αραβία: Έτοιμη για πάγωμα παραγωγής πετρελαίου, εφόσον συναινέσει το Ιράν

Σαουδική Αραβία: Έτοιμη για πάγωμα παραγωγής πετρελαίου, εφόσον συναινέσει το Ιράν
Μέχρι στιγμής, η Τεχεράνη δεν έχει απαντήσει στην εν λόγω πρόταση
Σε μία πολύ σημαντική πρόταση για την αγορά πετρελαίου προχώρησε η Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, καθώς πρότεινε ν προσχωρήσει σε μείωση της παραγωγής πετρελαίου, με την προϋπόθεση ωστόσο ότι το ίδιο θα πράξει και το Ιράν.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η Σαουδική Αραβία πρότεινε να μειώσει την παραγωγή της στα χαμηλότερη επίπεδα που σημείωσε κατά το τρέχον έτος, εφόσον το Ιράν παγώσει τις εξαγωγές του στα 3,6 εκατ. βαρέλια ημερησίως, επίπεδα στα οποία βρίσκεται κατά το τωρινό διάστημα.
«Η Σαουδική Αραβία είναι έτοιμη για μείωση, ωστόσο πρέπει και το Ιράν να συνεναίσει στο πάγωμα», ανέφερε στο Reuters πηγή με γνώση επί του θέματος, ενώ τόνισε ότι η Τεχεράνη δεν έχει απαντήσει μέχρι στιγμής στην εν λόγω πρόταση.
Να σημειώσουμε ότι και οι δύο χώρες βρίσκονται αυτή την περίοδο σε φρενήρεις ρυθμούς παραγωγής πετρελαίου, με τη Σαουδική Αραβία να αγγίζει επίπεδα ρεκόρ, και το Ιράν να φθάνει στα επίπεδα που βρισκόταν πριν την επιβολή των κυρώσεων.
Η πρόταση του Ριάντ έρχεται μόλις μερικές μέρες πριν από την ανεπίσημη συνάντηση των χωρών του ΟΠΕΚ στο Αλγέρι, στο πλαίσιο του Διεθνούς Ενεργειακού Φόρουμ, κατά το οποίο θα συζητηθούν τρόποι αντιμετώπισης της κρίσης στις ενεργειακές τιμές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης