Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Μας προβληματίζει το γεγονός ότι οι ΗΠΑ εξοπλίζουν του κούρδους αντάρτες

Erdogan: Μας προβληματίζει το γεγονός ότι οι ΗΠΑ εξοπλίζουν του κούρδους αντάρτες
Ο τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι αυτός που πρέπει να κατατροπώσει το Ισλαμικό Κράτος είναι ο Διεθνής Συνασπισμός και όχι οι τρομοκρατικές οργανώσεις
Ως «πηγή προβληματισμού» χαρακτήρισε την Πέμπτη (22/9) ο πρόεδρος της Τουρκίας, Tayyip Erdogan, το γεγονός ότι οι ΗΠΑ παρέχουν οπλισμό στους κούρδους αντάρτες, καθώς όπως υπογράμμισε, αποτελούν απειλή για τη χώρα του.
Συγκεκριμένα, οι δηλώσεις του Erdogan αναφέρονται στο γεγονός ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να εξοπλίσουν τους μαχητές των οργανώσεων PYD και YPG, οι οποίοι μάχονται στα εδάφη της Συρίας εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.
«Αποτελεί μία πηγή προβληματισμού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο τούρκος πρόεδρος σε συνέντευξης που παραχώρησε στο Bloomberg, αναφορικά με τη συνεργασία της Ουάσινγκτον με τις εν λόγω οργανώσεις.
«Πριν από τρεις μέρες, οι ΗΠΑ έστειλαν δύο αεροσκάφη γεμάτα με όπλα στο Κομπάνι, για να εξοπλίσουν το PYD και την YPG», αποκάλυψε ο Erdogan, τονίζοντας ότι «ένα πολύ σοβαρό ατόπημα λαμβάνει χώρα μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου».
Παράλληλα, ο Erdogan απέρριψε τη λογική ότι οι εν λόγω κουρδικές οργανώσεις εξοπλίζονται επειδή πολεμάνε το Ισλαμικό Κράτος, υπογραμμίζοντας ότι από τη στιγμή που και η Αλ Νούσρα πολεμάει τους τζιχαντιστές, δε θα έπρεπε να λογίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση.
Επιπλέον, πρόσθεσε ότι η προσπάθεια διαχωρισμού ανάμεσα σε «καλές» και «κακές» τρομοκρατικές οργανώσεις αποτελεί «αδίκημα εναντίον της Τουρκία», απορρίπτοντας παράλληλα τις όποιες απόπειρες διαφοροποίησης μεταξύ των οργανώσεων.
«Αυτή τη στιγμή προβληματιζόμαστε για τις οργανώσεις που υπερασπίζεστε, καθώς αποτελούν απειλή για τη χώρα μας», κατέληξε ο Erdogan, απευθυνόμενος στους αμερικανούς δημοσιογράφους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης