Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Δεν λάβαμε ικανοποιητικές απαντήσεις για το τηλεοπτικό τοπίο - Προς παραπομπή η Ελλάδα

Κομισιόν: Δεν λάβαμε ικανοποιητικές απαντήσεις για το τηλεοπτικό τοπίο - Προς παραπομπή η Ελλάδα
Πηγές από τις Κομισιόν επισημαίνουν ότι η Επιτροπή δεν πήρε ποτέ ικανοποιητικές απαντήσεις στην –προδικαστική- επιστολή του επιτρόπου Έτινγκερ
Στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών επανέρχεται η Κομισιόν επικαλούμενη την επιστολή Γκίντερ Έτινγκερ για το ψηφιακό φάσμα και διαμηνύοντας ότι αυτή ήταν το πρώτο στάδιο για την παραπομπή της Ελλάδας για παράβαση του κοινοτικού δικαίου και όχι, όπως διευκρίνισε, απλά μια επιστολή.
Οι Βρυξέλλες υπογραμμίζουν ότι όχι μόνο δεν δόθηκαν από την Αθήνα ικανοποιητικές απαντήσεις στον επίτροπο για την Ψηφιακή Οικονομία, αλλά επιπλέον το φάσμα ή ανεξαρτησία των ρυθμιστικών αρχών, θέματα που θίγονταν στην επιστολή, «είναι ένα μόνο θέμα από τα πολλά που εξετάζονται για το ελληνικό τηλεοπτικό τοπίο».
Από τις Βρυξέλλες σημειώνουν μάλιστα ότι το επόμενο στάδιο πριν από την παραπομπή είναι η αποστολή του εγγράφου της λεγόμενης «αιτιολογημένης γνώμης».
Επισημαίνεται ότι στην καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων, πηγή της Κομισιόν τόνισε ότι η Επιτροπή δεν πήρε ποτέ ικανοποιητικές απαντήσεις στην –προδικαστική- επιστολή του επιτρόπου Έτινγκερ στο πλαίσιο έρευνας για το θέμα της «απόσυρσης φάσµατος» από το εύρος των τηλεοπτικών συχνοτήτων που προηγουμένως είχαν αποδοθεί προς εκμετάλλευση στην DIGEA, ούτε και σε σχέση µε τα ερωτώντα που ο Επίτροπος έθεσε για την ανεξαρτησία των ρυθµιστικών αρχών στην χώρα.
«Δεν λάβαμε ικανοποιητικές απαντήσεις σε ό,τι ρωτήσαμε τις ελληνικές αρχές στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει η Κοµισιόν.
Οι αρχές δεν έστειλαν όλες τις απαντήσεις σε ό,τι είχαμε ρωτήσει» ανέφερε χαρακτηριστικά.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης