Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νίκη D.Trump στις αμερικανικές εκλογές προβλέπει καθηγητής με 30ετές “ιστορικό” σωστών προβλέψεων

Νίκη D.Trump στις αμερικανικές εκλογές προβλέπει καθηγητής με 30ετές “ιστορικό” σωστών προβλέψεων
Από τις πιο απρόβλεπτες, οι προεδρικές εκλογές του 2016, σύμφωνα με τον Lichtman
Νίκη του Donald Trump στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ στις 8 Νοεμβρίου προβλέπει ο καθηγητής Allan Lichtman.
Το ενδιαφέρον σε αυτή την πρόβλεψη είναι πως ο άνθρωπος που την διατυπώνει έχει «πέσει μέσα» στις εκτιμήσεις του για τις αμερικανικές εκλογές εδώ και… 32 χρόνια, ήτοι από το 1984.
Αξίζει να αναφερθεί, πάντως, πως και ο ίδιος, μιλώντας στην αμερικανική Washington Post, επισήμανε ότι εκλογές του 2016 είναι από τις δυσκολότερες εκλογές, για τις οποίες έχει μαντέψει το αποτέλεσμα.
Ο ίδιος δεν προχωρά απλώς σε επιλογή υποψηφίου, αλλά αντιθέτως βασίζει την πρόβλεψή του σε μια σειρά από αληθείς ή ψευδείς παραδοχές.
Αξιολογεί στοιχεία, όπως η κατοχή αξιώματος, η οικονομία, η κοινωνική αναταραχή, τα σκάνδαλα, αλλά, σε κάποιο βαθμό, και το χάρισμα που έχει αποκτήσει με τα χρόνια των έγκυρων προβλέψεων.
Ο Lichtman εξήγησε το μοντέλο του στη Washington Post και στη συνέχεια τόνισε πως ο Trump είναι εξαιρετικά ασυνήθιστος υποψήφιος, που έχει κάνει εξαιρετικά ανορθόδοξες επιλογές.
Ως εκ τούτου, σημείωσε ο καθηγητής, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων ενδέχεται να «σπάσει» το ιστορικό μοτίβο, που κρατά εδώ και 150 χρόνια, και να χάσει τις εκλογές, αν και οι συνθήκες είναι υπέρ του.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης