Τελευταία Νέα
Διεθνή

Να συνεχίσει η ΕΚΤ την αγορά ομολόγων θέλουν οι Ευρωπαίοι - Διαφωνεί η Γερμανία

Να συνεχίσει η ΕΚΤ την αγορά ομολόγων θέλουν οι Ευρωπαίοι  - Διαφωνεί η Γερμανία
(upd)Να συνεχίσει να εφαρμόζει τα έκτακτα μέτρα για τη στήριξη τόσο του τραπεζικού κλάδου όσο και της αγοράς ομολόγων των αδύναμων χωρών, ζήτησαν οι Ευρωπαίοι από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν. Ωστόσο, η Γερμανία αντιδρά, καθώς δεν έκανε αποδεκτή την αναφορά στο προσχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής για συνέχιση της αγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ στη δευτερογενή αγορά, αναφέρουν γερμανικές πηγές.
Σύμφωνα με έγγραφο που κυκλοφορεί για τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής, οι ηγέτες της ευρωζώνης θέλουν η ΕΚΤ να συνεχίσει να παρεμβαίνει στη δευτερογενή αγορά, ενώ και τα προγράμματα παροχής ρευστότητας δεν θα πρέπει ακόμη να αρθούν, αφού οι ευρωπαϊκές τράπεζες συνεχίζουν να βρίσκονται υπό πίεση για την κάλυψη των χρηματοδοτικών τους αναγκών.
Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει αντίδραση από την ΕΚΤ, για τις προθέσεις της.
Ωστόσο, η γερμανίδα καγκελάριος φαίνεται ότι αντιτίθεται στην πρόταση η ΕΚΤ να συνεχίζει να αγοράζει κρατικά ομόλογα, δηλώνοντας σε δημοσιογράφους ότι η πρόταση στο κείμενο των συμπερασμάτων δεν ανταποκρίνεται στις επιθυμίες της Γερμανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης