Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Οι 3 στους 4 διευθυντές εταιριών εξετάζουν τη μεταφορά των δραστηριοτήτων τους στο εξωτερικό

Βρετανία: Οι 3 στους 4 διευθυντές εταιριών εξετάζουν τη μεταφορά των δραστηριοτήτων τους στο εξωτερικό
Οι συνέπειες του Brexit
Τα τρία τέταρτα των διευθυντών βρετανικών εταιρειών εξετάζουν τη πιθανότητα να μεταφέρουν τις δραστηριότητές τους στο εξωτερικό μετά το δημοψήφισμα στη Μεγάλη Βρετανία για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σύμφωνα με της έρευνα KPMG, η οποία διενεργήθηκε μεταξύ 100 Βρετανών διευθυντών εταιρειών, οι οποίες έχουν έσοδα από 100 εκατομύρια λίρες Αγγλίας έως 1 δις λίρες Αγγλίας (115,4 εκατομμύρια ευρώ έως 1,15 δις ευρώ), το 86% τόνισε ότι νιώθει αυτοπεποίθηση για την προοπτική ανάπτυξης των εταιρειών τους και το 69% ότι νιώθει το ίδιο για την προοπτική ανάπτυξης της βρετανικής οικονομίας στα επόμενα τρία χρόνια.
Ωστόσο, το 76% δήλωσε ότι εξετάζει την πιθανότητα να μεταφέρει είτε την έδρα του είτε τις δραστηριότητές του εκτός Βρετανίας λόγω του Brexit.
«Οι διευθύνοντες σύμβουλοι αντιδρούν στην επικρατούσα ανασφάλεια με σχέδια ετοιμότητας.
Πάνω από τους μισούς πιστεύουν ότι η ικανότητα της Μεγάλης Βρετανίας να λειτουργήσει σωστά θα διαταραχτεί μόλις βγούμε από την ΕΕ, και για αυτό, για πολλούς διευθύνοντες συμβούλους είναι σημαντικό να κοιτάξουν διαφορετικές προοπτικές για να αντιμετωπίσουν μελλοντικές διαταραχές» υπογράμμισε ο διευθυντής της KPMG UΚ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης