Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωπαϊκός Τύπος: Σκληρό χτύπημα αλλά όχι knock out της Clinton κατά του Trump

tags :
Ευρωπαϊκός Τύπος: Σκληρό χτύπημα αλλά όχι knock out της Clinton κατά του Trump
Κυρίαρχη θέση στα ευρωπαϊκά δημοσιεύματα το πρώτο debate των υποψηφίων για το προεδρικό αξίωμα των ΗΠΑ
Νικήτρια του χθεσινού debate θεωρούν την Hillary Clinton έναντι του Donald Trump τα περισσότερα δημοσιεύματα στον ευρωπαϊκό Τύπο, τα οποία πάντως υποστηρίζουν πως η Clinton έφερε ένα ισχυρό «χτύπημα» αλλά όχι ένα knock out στον Trump.
Τα περισσότερα δημοσιεύματα εστίασαν στην ετοιμότητα και στις άμεσες απαντήσεις της Clinton, οι οποίες κατάφεραν σε πολλά σημεία του debate να αναστατώσουν τον Trump.
Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel υποστηρίζει πως ο Trump ήταν ασταθής και αβέβαιος στις τοποθετήσεις του ενώ η γαλλική εφημερίδα Le Monde επισημαίνει πως η Clinton κέρδισε τις εντυπώσεις χρησιμοποιώντας παλιότερες τοποθετήσεις του υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων για τις γυναίκες ή για το ρόλο που είχε αναφορικά με την εκστρατεία κατά του Obama για την καταγωγή του.
«Η Clinton κατάφερε να τον «πνίξει» με τις δικές του ομιλίες» αναφέρει η γαλλική εφημερίδα.
Παρόλο αυτά, πολλοί σχολιαστές, όπως επισημαίνει το CNBC, υπογραμμίζουν ότι παρά την ξεκάθαρη νίκη της Clinton στο πρώτο debate, αυτή ίσως να μην ήταν αρκετή έτσι ώστε να πειστούν πολλοί δυσαρεστημένοι ψηφοφόροι, τονίζοντας ότι ο Trump εξακολουθεί να παραμένει μια υπολογίσιμη πολιτική δύναμη.
Η βρετανική εφημερίδα Guardian υπογραμμίζει ότι ο Trump έγινε «ανισόρροπος» κάπου στη μέση του debate, αναφέροντας ότι «κινούμενος από το εγώ του, έφερε απερίσκεπτα όλη τη συζήτηση γύρω από τον εαυτό του».
«Ο Trump ήταν σε θέση άμυνας καθ’όλη τη διάρκεια του debate, φωνάζοντας και διακόπτοντας την αντίπαλο του, στάση που δικαιολόγησε λόγω του ταμπεραμέντου του, ισχυρισμός που έκανε ακόμα πιο γελοίο το επιχείρημα του» τονίζει η Telegraph, η οποία πάντως σε άλλο δημοσίευμα της επισημαίνει ότι ο Trump παρά την χθεσινή εμφάνιση του, μπορεί ακόμα να κερδίσει τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης