Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Η Deutsche Bank τρομάζει τις αγορές - Ανησυχία για τις ευρωπαϊκές τράπεζες

tags :
Bloomberg: Η Deutsche Bank τρομάζει τις αγορές - Ανησυχία για τις ευρωπαϊκές τράπεζες
Ο τραπεζικός δείκτης Europe 500 του Bloomberg έχει υποχωρήσει 4,2% τον Σεπτέμβριο
Μεγάλη ανησυχία για την κατάσταση που επικρατεί στον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο, προκαλούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Deutsche Bank, όπως σημειώνει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg.
Οι απώλειες για τη μετοχή της μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ, παρασύροντας στην πτώση τους τίτλους του χρηματοπιστωτικού τομέα στην Ευρώπη.
Αιτία στάθηκε το πρόστιμο - μαμούθ, ύψους 14 δισ. δολ. το οποίο επέβαλε στην Deutsche Bank το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.
Η τράπεζα ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να καταβάλλει το πρόστιμο, ωστόσο επανήλθαν οι ανησυχίες για την κεφαλαιακή επάρκειας, μιας εκ των σημαντικότερων συστημικών τραπεζών του πλανήτη.
«Μία λέξη, Deutsche», είναι η αιτία για τη μεγάλη πτώση στις μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών, σχολιάζει χαρακτηριστικά ο David Moss, διαχειριστής κεφαλαίων της  BMO Global Asset Management στο Λονδίνο. 
Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, John Cryan, δήλωσε στην Bild ότι δεν υπάρχει κανέναν ζήτημα επί του παρόντος με τα κεφάλαια της Deutsche Bank.
Τόνισε επίσης ότι είναι εκτός συζήτησης το ενδεχόμενο κρατικής βοήθειας.
Πάντως η μετοχή της Deutsche Bank έχει υποχωρήσει 20% κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, η RBS 13% και η Unicredit έχει καταγράψει πτώση 12%.
Ο τραπεζικός δείκτης Europe 500 του Bloomberg έχει υποχωρήσει 4,2% τον Σεπτέμβριο.
Πρόκειται για τον χειρότερο μήνα από τον Ιούνιο, όταν οι αγορές δέχθηκαν πιέσεις λόγω του Brexit.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης