Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Το δίλημμα του Putin - Πως να σώσει ένα σύστημα που βασίζεται στον ίδιο

Reuters: Το δίλημμα του Putin - Πως να σώσει ένα σύστημα που βασίζεται στον ίδιο
Μόνο εάν απομακρυνθεί ο Putin, θα βελτιωθούν οι σχέσεις Ρωσίας - Δύσης
Αν και ο Vladimir Putin εμφανίζεται πολιτικά αήττητος αντιμετωπίζει -σύμφωνα με το Reuters, ένα όλο και πιο πιεστικό δίλημμα: πως θα μπορούσε να εξασφαλίσει την επιβίωση ενός συστήματος που βασίζεται στον ίδιο.
Με τις προεδρικές εκλογές να έχουν προγραμματιστεί για τον Μάρτιο του 2018, ο Putin θα πρέπει να αποφασίσει ένα πρέπει ή όχι να θέσει ξανά υποψηφιότητα.
Θα πρέπει να αποφασίσει εάν οι εκλογές θα ήταν καλύτερο να γίνουν το 2017 προκειμένου το σύστημα να ανανεωθεί.
Όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, λίγοι οι οποίοι είναι εκτός του στενού του κύκλου γνωρίζουν τι θα κάνει ο Ρώσος πρόεδρος.
Οι περισσότεροι πολιτικοί αναλυτές είναι σίγουροι ότι ο Putin θα θέσει ξανά υποψηφιότητα, ενώ κάποιοι άλλοι λένε ότι μπορεί να κάνει την έκπληξη.

Τα προβλήματα του Putin

Αν και στις δημοσκοπήσεις ο Ρώσος πρόεδρος εμφανίζεται σαρωτικός, ωστόσο ο ίδιος έχει να αντιμετωπίσει μια σειρά σοβαρών προβλημάτων στο εσωτερικό της χώρας του.
Η Ρωσία παρουσιάζει αναιμική ανάπτυξη, δεν υπάρχει εμφανής διάδοχος, οι ψηφοφόροι είναι απαθείς, ενώ είναι υπαρκτός ο κίνδυνος αποσταθεροποίησης.
Την ίδια στιγμή, φαίνεται ότι ο μόνος τρόπος προκειμένου η Μόσχα να ξαναποκτήσει σχέσεις με τη Δύση είναι ο Putin να απομακρυνθεί.
Σύμφωνα με το Reuters, ο Nikolai Petrov (πολιτικός αναλυτής της Ανώτατης Σχολής Οικονομικών της Μόσχας) πιστεύει ότι ο Putin θα μπορούσε να προφυλάξει τη νομιμότητα του συστήματος, αν παραδώσει σε έναν επίλεκτο διάδοχό το 2018.
Ωστόσο, ο ίδιος δηλώνει πως δεν πιστεύει ότι ο Putin θα επιλέξει αυτό τον δρόμο.
«Ο Putin είναι όμηρος της ίδιας της δημοτικότητάς του» δήλωσε ο Petrov.

Ο Putin έχει κουραστεί

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το Reuters, άνθρωποι που γνωρίζουν τον Putin λένε ότι ο ίδιος έχει αρχίσει να κουράζεται.
Άλλωστε, κάποια στιγμή το περασμένο έτος, κι όταν ο ίδιος δεν γνώριζε ότι τα μικρόφωνα ήταν ανοιχτά, ο ίδιος είχε ακουστεί να διαμαρτύρεται για το πόσο λίγο κοιμάται.
Ένας πρώην υψηλόβαθμος αξιωματούχος κοντά στο Κρεμλίνο, δήλωσε ο Putin ήταν κουρασμένος.
«Ο Putin είναι κουρασμένος, ο ίδιος γερνάει» δηλώνει στο Reuters πηγή που θέλησε να διατηρηθεί η ανωνυμία.

Ο εσωτερικός εχθρός κι οι πρόωρες εκλογές

Την ίδια στιγμή, οι οικονομικές προοπτικές της Ρωσίας είναι δυσοίωνες, καθώς είναι εμφανείς οι επιπτώσεις του οικονομικών κυρώσεων που επέβαλε η Δύση.
Ο Putin θα πρέπει να αποφασίσει για το χρονοδιάγραμμα των επόμενων εκλογών.
Ο Alexei Kudrin, σύμβουλος οικονομικών στην κυβέρνηση και πρώην υπουργός Οικονομικών, πρότεινε ότι η διεξαγωγή των εκλογών πριν το 2018 θα δώσει την ευκαιρία στην κυβέρνηση να κερδίσει μια νέα εντολή για να ξεκινήσει σκληρές μεταρρυθμίσεις.
Σύμφωνα, μάλιστα, πηγή του Κρεμλίνου υπάρχουν άνω του 50% πιθανότητες για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης