Τελευταία Νέα
Διεθνή

Der Spiegel: Ανεργία και μείωση του αμερικανικού ΑΕΠ σε περίπτωση εκλογής του Trump

Der Spiegel: Ανεργία και μείωση του αμερικανικού ΑΕΠ σε περίπτωση εκλογής του Trump
Αμερικανοί οικονομολόγοι αμφισβητούν τη δυνατότητα ρεαλιστικής εφαρμογής κι αποτελεσματικότητας του οικονομικού προγράμματος Trump
Σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στην αμερικανική οικονομία, θα έχει η ενδεχόμενη επικράτηση του Donald Trump στις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο οικονομικών.
Αυτό αποκαλύπτει στο σημερινό δημοσίευμα του το γερμανικό περιοδικού Der Spiegel, που επικαλείται εσωτερικό υπόμνημα του υπουργείου.
Το γερμανικό υπουργείο οικονομικών αναμένει έως και «μείωση του ΑΕΠ των ΗΠΑ, μείωση των θέσεων εργασίας στην αμερικανική οικονομία, αλλά και αύξηση του ποσοστού της ανεργίας» στην περίπτωση που ο υποψήφιος πρόεδρος των Ρεπουμπλικάνων, υλοποιήσει τις οικονομικές εξαγγελίες του.
Ο Donald Trump από την πλευρά του, έχει υποσχεθεί μείωση της φορολογίας οικονομικού ύψους 4,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ επιδιώκει την αλλαγή του τρόπου δράσης της αμερικανικής κυβέρνησης, ως προς την επαναδιαπραγμάτευση διεθνών εμπορικών συμφωνιών.
Παράλληλα, τονίζει ότι το οικονομικό του πρόγραμμα θα παράξει ετήσια οικονομική ανάπτυξη σε ποσοστό 3,5% και θα δημιουργήσει 25 εκατ. νέες θέσεις εργασίας μέσα σε μια δεκαετία.
Ωστόσο, δεν είναι λίγοι οι οικονομολόγοι στις ΗΠΑ, που αμφισβητούν τη δυνατότητα ρεαλιστικής εφαρμογής κι αποτελεσματικότητας του οικονομικού προγράμματος του ρεπουμπλικανού υποψηφίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης